SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE ÎŞI PĂSTREAZĂ CENTURA MONDIALĂ

VIDEO » Poveşti cu şi despre un campion » Viaţa lui Lucian Bute, subiect de documentar în Canada

Articol de GSP - Publicat marti, 22 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 noiembrie 2011 10:32

Lucian Bute, campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, este un sportiv iubit în Canada, ţara de adopţie, ţara în care s-a mutat de opt ani, ţara în care se antrenează şi în care boxează, ţara în sălile căreia atrage 16.000 de oameni la meciurile sale.

Sub numele Lucian Bute: l'homme, l'athlète" (Lucian Bute: om, sportiv), televiziunea canadiană TVA Sports a realizat un documentar despre pugilistul român, documentar împărţit în cinci episoade pe parcursul cărora sînt prezentate imagini unice şi inedite cu ”carismaticul sportiv al clubului Inter box” surprinse de la Bucureşti, la Miami şi, trecînd prin Montreal şi Quebec.

În cele cinci părţi ale seriei ”plină de emoţii”, este creionat portretul românului din toate unghiurile, atît din cel al sportivului Lucian Bute, cît şi din cel al omului Lucian Bute, alături de familie, de prieteni şi de apropiaţi, departe de ringul de box şi de sala de antrenamente.

Din spatele camerei
Televiziunea canadiană l-a urmărit pe campionul mondial pe parcursul a cîteva luni, fiind prezentă şi în România, pentru meciul cu Jean-Paul Mendy, ocazie cu care au surprins imagini de la Pechea, comuna natală şi locul în care Lucian a pus pentru prima dată în mîini mănuşile de box şi au transpus în cele mai mici detalii cele două săptămîni pe care Bute le-a petrecut în ţară. A urmat cantonamentul de la Miami, dinaintea confruntării cu Glen Johnson, succedat de săptămîna pe care Lucian a petrecut-o la Quebec.

Veţi asista la momente unice alături de familia sa şi veţi fi martorii relaţiei privilegiate care îi uneşte pe boxer şi pe antrenorul său, relaţie care le permite să obţină rezultate excepţionale”, este motto-ul cu care au fost mediatizate primele două episoade.

Pe lîngă tabloul realizat din colajul de imagini din sala de antrenamente, de pe stradă, din ring, din vestiar, din sînul familiei, documentarul cuprinde şi reacţii şi interviuri ample cu oameni care veghează şi îl ajută pe Lucian zi de zi atît pe plan profesional, cît şi în viaţa din afara ringului.

Primele două episoade prezintă în detaliu lucruri şi momente unice şi neaşteptate de pe parcursul  celor două săptămîni petrecute de român la Bucureşti.

Vezi AICI partea întîi a PRIMULUI EPISOD!

Vezi AICI partea a doua a PRIMULUI EPISOD!

Vezi AICI partea întîi a celui de-al DOILEA EPISOD!

Vezi AICI partea a doua a celui de-al DOILEA EPISOD!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
strungarul
strungarul  •  28 Noiembrie 2011, 12:51

Stiati ca BUTE va boxa pentru unificarea centurilor cu tatal lui GLEN JOHNSON?Un meci ce trb neaparat urmarit.

booba
booba  •  23 Noiembrie 2011, 18:23

Presa romaneasca e doar atit, romaneasca. Nu stie nimeni nimic de romania sau de romani, asa cum credeti voi, nu va faceti probleme. Din cind in cind mai razbat la stiri unele ciudatenii din Romania, dar atit. Fara sa incerc sa-i minimalizez meritele lui Lucian, de 17 ani in Toronto, sincer n-am auzit nimic de el la televizor sau in presa. Poate in Montreal, dar ma indoiesc. Citesc de el in GSP si atit. L-am intilnit in Mexic acum 3 ani cind se pregatea pt un meci, baiat simtit, simpatic si un boxer bun dupa parerea mea. Iar cu cine boxeaza, nu cred ca are el un cuvint foarte mare, Interbox vrea sa faca bani, nu sa piarda. Ei iau cel putin jumatate din ce cistiga el.

sandmann
sandmann  •  22 Noiembrie 2011, 18:49

@lucione, omul vrea sa fie si cetatean canadian din cauza romanilor ca tine. eu am vz la fiecare meci si steagul nostru in ring. e drept a fost o data din greseala steagul columbiei in loc de al nostru. fa-ti un bine si nu mai scrie., taci!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează