SPORTURI  »  BOX  »  BOX

VIDEO Un tînăr filipinez a decedat din cauza loviturilor încasate la cap

Karlo Maquinto, ultima victimă a boxului
Karlo Maquinto, ultima victimă a boxului

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 februarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 04 februarie 2012 13:50

Unul dintre cei mai talentaţi tineri boxeri, filipinezul Karlo Maquinto, a murit la doar 21 de ani. Tragedia s-a consumat în urma unei partide disputate în capitala Manila contra compatriotului său Mark Joseph Costa.

Trimis în două rînduri la podea, Maquinto nu a putut la un moment dat să se mai ridice. Intrase în comă. A fost transportat la spital, dar, în ciuda tuturor încercărilor de reanimare, nu a putut fi salvat. Doctorul Chester Tan, chirurg la Far Eastern University Hospital din Manila a dezvăluit că boxerul a suferit un edem cerebral şi, în plus, i s-a depistat un cheag sanguin în partea dreaptă a creierului.

Vezi mai jos un video cu drama lui Maquinto.

Maquinto nu mai disputase anterior decît 8 partide la profesionişti. Le cîştigase pe toate, 6 înainte de limită.
Boxul e un sport foarte popular în Filipine. Această ţară are doi campioni mondiali, Manny Pacquiao (”semimijlocie”), socotit acum cel mai bun boxer din lume indiferent de categorie, şi Nonito Donaire, deţinător al centurilor WBC şi WBO la categoria ”cocoş”.

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
alexhaiducu
alexhaiducu  •  04 Februarie 2012, 18:48

un sport care nu mai e de gentelmani! ar trebui sa nu se mai promoveze!

spivak
spivak  •  04 Februarie 2012, 15:22

Când eşti de meserie bătăuş, trebuie să accepţi anumite riscuri profesionale.

ravanelly
ravanelly  •  04 Februarie 2012, 13:15

sa-i fie tarana usoara!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close