SPORTURI  »  BOX  »  GALA

Viorel Simion a realizat cîntarul preliminar pentru Gala "Campion pentru România"

Viorel Simion
Viorel Simion

Articol de GSP - Publicat joi, 09 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 09 iunie 2011 19:49

Pugilistul român Viorel Simion (categoria pană), care va boxa în Gala "Campion penrru România" împotriva filipinezului Jun Talape pentru centura International WBC, a realizat cîntarul preliminar, cu 61.70 kilograme, pentru lupta care va avea loc la 9 iulie.

Pugilistul român avea o limită de 63.40 de kilograme. "Mai am de făcut pregătire. Într-o lună sper să fiu în formă maximă. Este cea mai importantă gală pentru mine şi mă bucur că voi boxa în gala lui Lucian Bute. S-au făcut eforturi mari pentru această gală. Săptămîna asta îmi voi studia şi adversarul. Aşteptam de foarte mult timp să trec la profesionişti", a spus Viorel Simion.

Din comisia pentru cîntarul preliminar au făcut parte Paul Dobrescu, fost pugilist român, şi Cristi Constantinescu, secretarul Federaţiei Române de Box, conform mediafax.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, care a afirmat că Viorel Simion urmează acelaşi traseu la profesionişti ca Lucian Bute. "Dacă Viorel îl bate pe Jun Talape, automat va fi locul 15 şi pus în tabloul WBC la deţinătorii de centuri. Centura International este una dintre anticamerele titlului mondial. Şi Bute a boxat cam în aceeaşi fază pentru centura International. Este un drum pe care trebuie să-l parcurgă Viorel, dar îşi doreşte foarte mult şi are capacitatea să ajungă acolo, campion mondial. L-am convins pe promotorul lui Jun Talape să vină în România şi să-şi pună centura cu bani. Totul costă foarte mult", a spus Obreja.

El a precizat că va da publicităţii toate costurile de oraganizare a evenimentului din 9 iulie, "mai puţin contractele pugiliştilor".

Viorel Simion va lupta în Gala "Campion pentru România", care are ca "main event" partida dintre Lucian Bute şi Jean Paul Mendy, contînd pentru titlul mondial, versiunea IBF, la categoria supermijlocie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează