CICLISM    •   TURUL FRANȚEI 2018

3 lucruri incredibile despre etapa "nebună" de azi din Turul Franței: de la grila de start ca în Formula 1 la entuziasmul lui Lance Armstrong

Chris Froome și Geraint Thomas vor avea o zi importantă în lupta pentru tricoul galben, foto: reuters

Chris Froome și Geraint Thomas vor avea o zi importantă în lupta pentru tricoul galben, foto: reuters

Articol de — Mitică Docan Miercuri, 25 Iulie

Astăzi, la ora 16:00, Eurosport va transmite etapa a 17-a din Turul Franței, disputată între Bagnères-de-Luchon și Saint-Lary Soulan, una nonconformistă pentru cea mai importantă cursă de ciclism din lume.Iată 3 lucruri care o fac să iasă complet din peisaj

1. SCURTĂ și NIMICITOARE. Are doar 65 de kilometri, e, de departe, cea mai scurtă din ultimii 50 de ani și propune 3 cățărări de categorie superioară în Pirinei: Montée de Peyragudes ( Col de Peyresourde), Col de Val Louron-Azet și Col du Portet. Primele două cățărări sunt de categoria I, în timp ce finalul e pe o cățărare de categorie specială, Col du Portet, care la 2.215 metri este acoperișul acestei ediții de Tur. O etapă atât de scurtă nu a mai fost văzută din 1972, de când Eddy Merckx pierdea în fața lui Cyrille Guimard într-o zi de doar 28 de kilometri!

b1687

2. GRILĂ DE FORMULA 1. Ca să amestece puțin lucrurile, organizatorii nu vor da startul în mod obișnuit. Plutonul nu va pleca grupat, ca de obicei, ci rutierii vor fi obligați să se alinieze pe o grilă de start, în funcție de clasamentul general. Top 20 va sta în față, cu tricoul galben primul, urmând ca ceilalți rutieri să fie grupați în spate. Un filmuleț de pe siteul oficial explică mai bine.

3. ENTUZIASMUL LUI LANCE ARMSTRONG. "Un lucru interesant va fi etapa de 65 de kilometri din Turul Franței de anul acesta. Poate fi un moment de cotitură. Dacă va fi atât de interesantă cum cred eu că va fi, cu mulți oameni pe margine, poate fi un trendsetter. Nu am dubii că Turul ar fi mai interesant dacă ar fi cu 1000 de kilometri mai scurt" spunea americanul dispărut din cărțile de istorie ale ciclismului. Vom vedea dacă are dreptate.

 

Comentarii (0 ) Adaugă comentariu

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase