SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2018, 7-29 IULIE

3 recorduri monumentale! Chris Froome înaintea unui Tur al Franței istoric: "E provocarea carierei mele"

Chris Froome, foto: Guliver/gettyimages
Chris Froome, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 05 iulie 2018 09:28

Britanicul Chris Froome, proaspăt absolvit de acuzațiile de dopaj cu Salbutamol, a venit în fața jurnaliștilor prezenți în Vestul Hexagonului pentru startul Turului Franței și a fost bombardat de întrebări referitoare la doping.

Secondat de directorul echipei Sky, David Brailsford, Froome a încercat să evite dezvoltarea unui subiect care are deja 9 luni și care i-a afectat serios imaginea.

Dar nu a reușit.

"Toată investigația mi-a afectat cariera, asta e clar. Au fost 9 luni foarte grele pentru mine și familia mea, dar și pentru colegii mei. Sunt, bineînțeles, foarte bucuros că s-a terminat și că toate lucrurile s-au lămurit. Pot trage o linie și să mă concentrez înapoi pe ciclism. Vom publica din ce în ce mai multe informații referitoare la caz, care sunt foarte complicate, dar oamenii vor înțelege că am avut dreptate", a explicat Froome.

3 peformanțe incredibile

În vârstă de 33 de ani, Chris Froome testează câteva performanțe nemaivăzute în ciclism de foarte mult timp.

Deținător en-titre al tuturor celor 3 Mari Tururi, record nemaivăzut de la Bernard Hinault în anii '80, Froome încearcă să facă celebra dublă Turul Italiei/Turul Franței în același an, o încercare reușită ultima dată de italianul Marco Pantani, în 1998.

În plus, dacă reușește victoria, Froome intră în cea mai selectă galerie de cicliști din istoria sportului pe două roți: grupul celor care au câștigat Turul Franței de 5X în carieră: Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault și Miguel Indurain.

Ar fi primul ciclist dinafara Europei continentale care intră în această galerie.

"Această cursă devine cea mai mare provocare din cariera mea. E o necunoscută pentru mine. Anul trecut am câștigat Turul Franței și Turul Spaniei imediat, așa că am învățat foarte multe în ceea ce privește dozarea efortului, recuperarea, cât de mult să mă antrenez. Îmi place să cred că asta mă avantajează, că am învățat suficient ca să reușesc dubla Turul Italiei / Turul Franței", a mai adăugat britanicul, citat de cyclingnews.com.

Cere calm pe marginea șoselelor

Exonerarea în cazul Salbutamol ar putea atrage reacții ciudate din partea publicului francez, unul cunoscut pentru faptul că nu îi place pe cei de la Sky. (DETALII AICI)

Froome a fost întrebat și dacă se teme de ce s-ar putea întâmpla de pe margine: "În ceea ce privește siguranța, vreau să îi încurajez pe fani să vină la cursă, chiar dacă nu sunt fani Chris Froome sau Sky, dar să poarte tricoul echipelor lor favorite și să îi susțină pe acei rutieri. Asta i-aș sfătui", a spus Froome.

  • Turul Franței 2018 începe sâmbătă, în Noirmoutier-en-l'Île. Marea Buclă parcurge 3329 de kilometri în 21 de etape, până la Paris, pe Champs-Elysees.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
capca1
capca1  •  05 Iulie 2018, 11:34

Din păcate, pentru el, nicio performanță viitoare nu va mai fi privită altfel decât cu suspiciune ! Dacă alergă pentru o echipă oarecare, UCI îl suspenda, dar, la Sky fiind...

986379311381755
Lengyel Adrian  •  05 Iulie 2018, 11:18

*** !!! Nu degeaba e supranumit ciclismul Campionatul Mondial Farmaceutic pe Roti!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1353608471321591
Marius Oană  •  05 Iulie 2018, 11:17

Ce inseamna "exonarea"? O fi, oare, "exonerarea"? ;)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează