SPORTURI  »  CICLISM  »  MARI TURURI

Alberto Contador: "S-ar putea ca 2016 să nu fie ultimul meu sezon ca rutier". Care e condiția

Articol de GSP - Publicat luni, 30 noiembrie 2015 18:20

Spaniolul Alberto Contador a anunțat că va renunța la ciclism după sezonul 2016, dar a ținut neapărat să facă o precizare într-un interviu pentru The Guardian: "Dacă o să sufăr vreo accidentare sau voi fi incapabil să mă prezint în Turul Franței la nivel optim, atunci poate voi mai evolua un nou sezon".

În vîrstă de 33 de ani, cel mai titrar ciclist de Mare Tur din plutonul profesionist actual a abordat cîteva întrebări fundamentale din cariera sa.

Printre ele, celebrul caz de dopaj cu Clenbuterol, din urmă cu 5 ani, cînd a fost nevoit să renunțe la două victorii de calibru, una în Turul Franței și una în Turul Italiei, și să ispășească o suspendare de doi ani. Acum, creditat doar cu 7 victorii de Mare Tur, Contador se burzuluiește la critici.

"Fără dubii că am cîștigat 9 Mari Tururi în cariera mea. Am cîștigat ambele competiții de atunci curat și onest. Doar prin muncă și sacrificiu. Am atîrnat tricourile de învingător în biroul meu ca exemplu", a explicat spaniolul de la Tinkoff-Saxo.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
662955037175322
Aburila Vasile  •  01 Decembrie 2015, 07:26

O veste cât se poate de bună. Sper să continue pentru frumusețea ciclismului pe şosea, el nu renunțând niciodată la victorie, la luptă, chiar dacă teoretic, să zicem, nu mai avea şanse la victoria finală. Din păcate nu prea are echipă care să-l ajute la "greu", dar poate noul sezon va fi altfel!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează