SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI 2015

Alberto Contador și-a dislocat umărul stîng într-o căzătură oribilă în Turul Italiei! "Am muncit prea mult ca să renunț așa ușor!"

Alberto Contador nu a putut să îmbrace tricoul roz la finalul etapei. foto: reuters
Alberto Contador nu a putut să îmbrace tricoul roz la finalul etapei. foto: reuters

Articol de - Publicat joi, 14 mai 2015 22:00

Ceea ce trebuia să fie o zi liniștită în tricoul roz s-a transformat într-un coșmar pentru Alberto Contador! Rutierul spaniol de la Tinkoff-Saxo a fost implicat într-o căzătură în masă în ultimii 200 de metri ai etapei a șasea, dar a luat startul în etapa de vineri.

Disputată între Montecatini Terme și Castiglione della Pescaia, pe distanța a 183 km, etapa a fost cîștigată de germanul Andre Greipel (Lotto-Soudal), după o zi pe care românul Eduard Grosu ( Nippo-Vini Fantini) a animat-o din evadare pînă în ultimele 15 borne.

Momentul dramatic al zilei a venit în ultimii 200 de metri, cînd plutonul se îndrepta cu 70km/h spre linia de sosire, iar un spectator neglijent s-a aplecat peste parapeții de pe margine pentru a face o fotografie și a agățat un ciclist, provocînd o busculadă majoră. 

Danielle Colli, coechipierul lui Grosu de la Nippo-Vini Fantini, a fost rutierul care a fost pus la pămînt de spectator și a suferit una dintre cele mai oribile accidentări din sportul profesionist, camerele de filmat surprinzîndu-i cotul dislocat într-o poziție nefirească. A fost nevoit să abandoneze Giro, iar controlul medical a arătat că singurul lucru grav a fost accidentarea oribilă suferită la braț. 

Cu cîțiva metri în spatele lui Colli, liderul clasamentului general, Alberto Contador, a fost surprins de camerele de filmare în timp ce se culegea de pe șosea. Instantaneu, alarma a pornit în sînul echipei Tinkoff. Rutierul în vîrstă de 32 de ani a fost capabil să se urce pe bicicletă și să termine etapa, dar a zăbovit minute bune în preajma doctorului echipei, înainte de a urca pe podium pentru a-i fi înmînat un nou tricou roz, pe care a refuzat să-l îmbrace, din cauza durerilor. 

Umărul stîng dislocat, dar "moralul meu este bun"

Contador a trăit o traumă în Turul Franței 2014, acolo unde a pornit ca mare favorit, doar pentru a abandona în etapa a 10-a, în urma unei căzături violente pe o coborîre pe care rula cu peste 70km/h.

Acum, spaniolul a părut mult mai vioi după etapă, dar echipa sa menține un ton realist. Rutierul a fost dus să facă o radiografie, care a arătat că nu are nici un os rupt, ci doar umărul dislocat ușor.

"Am muncit prea mult ca să plec acasă. Vom vedea cum trec de etapa a 7-a. Moralul meu este bun", a explicat Contador vineri dimineață, înainte de cea mai lungă etapă a Turului Italiei..

"Nu e în durere majoră, iar asta chiar e un lucru bun.  Nu a putut să își tragă singur tricoul roz pe podium din cauză că avea niște pungi de gheață"

Stefano Feltrin, managerul general Tinkoff-Saxo

Alberto Contador ocupă prima poziție în clasamentul general, la două secunde distanță de Fabio Aru, rutierul de la Astana, și la 20 de secunde de Richie Porte, australianul de la Sky. Spaniolul încearcă să cîștige al doilea său Giro, după victoria din 2008. 

Contador este a doua victimă de calibru într-un start de Tur al Italiei foarte nervos.

Domenico Pozzovivo, italianul de la Ag2R, a fost preluat cu ambulanța în urmă cu două etape, după ce a căzut violent pe o coborîre din Apenini și a stat minute bune întins pe asfalt, după care a fost dus cu ambulanța la spital. Din fericire, micuțul rutier a scăpat doar cu cîteva copci și o sperietură bună.  

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  15 Mai 2015, 01:32

...normal ca o sa continue Contador...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează