SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Andy Schleck s-a răstit la organizatorii Turului: "Ce final de etapă e ăsta?"

Andy Schleck are nevoie de atacuri repetate pentru a-l distanţa pe Alberto Contador în perspectiva contratimpului de sîmbătă (Foto: reuters)
Andy Schleck are nevoie de atacuri repetate pentru a-l distanţa pe Alberto Contador în perspectiva contratimpului de sîmbătă (Foto: reuters)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 iulie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 20 iulie 2011 10:12

Andy Schleck a pierdut timp important pe coborîrea de final a etapei de ieri din Turul Franţei şi a început să simtă presiunea venită dinspre Alberto Contador. În ciuda slăbiciunii arătate, Andy arată spre un alt vinovat: traseul!

Ultima căţărare a etapei a 16-a a fost arena potrivită pentru spaniolul Alberto Contador, care a ales să taie din ecartul pe care îl avea faţă de fraţii Schleck şi să atace pe o căţărare de categoria a II-a. Rutierul celor de la Saxo Bank l-a distanţat pe Andy Schleck, văzut drept principalul adversar, a coborît exemplar alături de Samuel Sanchez, după care a oprit cronometrul Turului la o distanţă de doar 39 de secunde în clasamentul general faţă de Andy. Ploaia măruntă, dar şi coborîrea abruptă şi cu viraje strînse l-au scos din minţi pe luxemburghez, care s-a răstit la organizatori. (VEZI AICI VIDEO CU REZUMATUL ETAPEI)

"Sînt foarte dezamăgit! Asta vor oamenii să vadă? Traseul a fost ales prost. Nu vrem să vedem rutieri care cad, fiecare dintre noi are o familie acasă. Nu ar trebui permisă o asemenea porţiune de final. Contador a atacat şi nu am avut ce să fac pe coborîre. Cineva din faţa mea a alunecat, am fost nevoit să scot piciorul din pedală, pierzînd astfel 150 de metri. Diferenţa s-a dovedit prea mare", a explicat rutierul în vîrstă de 26 de ani.

Argumentele luxemburghezului nu sînt lipsite de sens. În 2003, pe Col de Manse, căţărarea în cauză, Joseba Beloki şi-a încheiat cariera de rutier profesionist după ce a alunecat pe coborîre. A fost momentul celebru cînd Lance Armstrong a tăiat coasta muntelui pentru a putea reveni pe asfalt.

Cu două etape montane teribile în faţă, Galibier şi Alpe d'Huez găsindu-şi învingătorul în săptămîna aceasta, Andy e sigur că nimic nu e pierdut: "Sînt într-o formă bună. O să atac sigur!".

Etapa de astăzi are 179 de kilometri şi un profil asemănător cu cel pe care îl acuză Andy Schleck. Plutonul va trece de căţărări precum Montgenèvre sau Sestrières, după care va fi nevoit să dea piept cu Col de Pramartino, căţărare de categoria a II-a, postată de organizatori cu 8 kilometri înainte de final. Andy are de ce să se teamă, avînd în vedere că se anunţă din nou ploaie.

Clasamentul general
1. Thomas Voeckler (Europcar) 69h 00'56"
2. Cadel Evans (BMC) +1'45"
3. Frank Schleck (Leopard Trek) +1'49"
4. Andy Schleck (Leopard Trek) +3'03"
5. Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) +3'26"
6. Alberto Contador (Saxo Bank) +3'42"
7. Ivan Basso (Liquigas) +3'49"
8. Damiano Cunego (Lampre ISD) + 4'01"
9. Tom Danielson (Garmin-Cervelo) +6'04"
10. Rigoberto Uran (Sky Pro Cycling) +7'55"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
alex_dinescu
alex_dinescu  •  20 Iulie 2011, 13:02

...da' Contador nu a cazut? Ia sa calculeze nenea luxemburghezu' cate secunde erau intre el si Contador daca acesta din urma nu cadea? ...s-au era in fata lui? Daca in etapa de azi il bate pe Contador jos palaria, in rest, cum bine zicea cineva, in trei etape Contador e in Galben! ...desi anul asta pericolul vine de la Cadel.

pogy
pogy  •  20 Iulie 2011, 13:01
Postat de blackbeard pe 20 Iulie 2011, 11:24

Asta at face bine sa taca din gura,n-a fost in stare sa se tine dupa Contador pe catarare de categoria a II a ,daca era in forma Contador turul era jucat de mult pana acum,sa asteptam totusi Alpii,acolo se va decide .

Nu cred ca forma lui Contador e problema.A avut ghinion in prima etapa cand a pierdut 1 min jumate.Fara problema aia, era pe 2 in spatele lu Voeckler.Oricum va fi foarte greu pentru Alberto sa recupereze distanta fata de Cadel, la ce forma a aratat rutierul de la BMC.Cred ca e singurul lui adversar, fratii sunt cam slabi din cate observ, si mai au si contratimpul unde vor pierde 40-50 sec lejer daca nu mai mult.

yoomanga
yoomanga  •  20 Iulie 2011, 12:28

in 3 etape "el pistolero" e in galben

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close