SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Andy Schleck: "Vreau să mă îmbrac în galben pe Alpe-d'Huez"

Andy Schleck
Andy Schleck

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 22 iulie 2011 14:04

Două zile mai au rutierii pînă la Paris. Două zile decisive în care se joacă totul. În etapa de azi, lungă de 109,5 km care cuprinde două căţărări de categorie specială, munţii îi vor stoarce de puteri pe ciclişti.

După atacul nebun de joi al lui Andy Schleck, toată lumea aşteaptă să vadă ce se întîmplă ân etapa a 19-a. După runda de ieri, Andy a acordat un interviu ziarului spaniol As în care a dezvăluit care sînt intenţiile sale pentru runda dintre Modane Valfréjus şi Alpe-d’Huez

- De ce ai atacat atît de devreme?
- Pînă joi a fost o cursă controlată şi consistentă, cu puţine atacuri, aşa că singura mea şansă era să iau atitudine, cu un atac surprinzător. Graţie acestei acţiuni am reuşit să mă îndepărtez de principalii rivali. Şi Maxime Monfort m-a ajutat mult, dar pe ultima ascensiune, au reuşit să taie din diferenţe.

- Ciclismul modern nu ne-a mai oferit un atac ca al tău
- Caracterul meu este aşa, nu mi-e frică să pierd. Îmi place să ştiu că oamenii din spatele meu suferă la fel de mult ca mine. M-am simţit foarte bine şi am vrut să dinamitez clasamentul general. Am învins în etapa pe care mi-am dorit-o şi pe Alpe d'Huez vreau să mă îmbrac în galben.

-Ţi-a lipsit atît de puţin ca să te îmbraci în galben pe Galibier.
- N-am reuşit pentru 15 secunde, dar acum mă simt pregătit să fac acest lucru. Ce am făcut pe Izoard şi pe Galibier demonstrează că sînt capabil să fac acest lucru.

- Evans a devenit unicul tău rival?
- Voeckler a rămas pe primul loc, dar cred că va ceda pe Alpe-d'Huez. Diferenţa este mică. Îl respect pe Evans, mereu l-am văzut ca pe un om periculos, e cel mai în formă. Şi mai are unele cărţi de jucat în contratimpul de la Grenoble. Dacă vreau să fiu mai liniştit trebuie să mai pun nişte timp între noi.

- Fratele tău are posibilitatea de a urca pe podium.
- Este un vis ca noi să fim pe primele două locuri la Paris. Ne despart doar două zlle de acest lucru.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
montgomerry
montgomerry  •  22 Iulie 2011, 15:24

Se demonstreaza ce era de demonstrat si anume ca oricine poate castiga Turul in 2011. Andy Schleck trebuie sa castige si azi cel putin 1 minut in lupta sa cu Cadell,altfel nu-l vad bine maine la contratimpul de la Grenoble. Cat despre ziua de ieri ma asteptam ca avansul lui Andy sa fie de 7,8 minute, au fost doar 2,cam putin pentru 60 de km de evadare. Pana la urma nu a reusit decat sa-l scoata pe Contador din carti.Oricum spaniolul nu cred ca putea emite pretentii la forma pe care a etalat-o in acest Tur.Nu sunt si nu am fost suporterul lui Cadell,dar dupa parerea mea,el e cel mai puternic om al Turului in momentul de fata.Daca si echipa l-ar fi ajutat,era de mult in galben.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează