SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Anunţ oficial: Alberto Contador se va retrage din ciclism în 2016

Alberto Contador, foto: reuters
Alberto Contador, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 16 februarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 16 februarie 2015 15:01

Rutierul spaniol Alberto Contador, în vîrstă de 32 de ani, se va retrage din ciclism în 2016. Dublu-cîştigător de Tur al Franţei, triplu învingător în Turul Spaniei şi laureat al Turului Italiei în 2008, Contador este cel mai bun ciclist al generaţiei post- Lance Armstrong

Într-un interviu pentru Marca, la începutul acestui an, Alberto a explicat: "Chiar dacă nu sînt stors fizic sau psihic, vreau să mă retrag din sport cît încă sînt în top, cîştigînd o ultimă cursă. Şi nu vorbesc despre vreo cursă mică sau ceva, ci de ceva de impact. Mai specific, Turul Franţei".

Presa a speculat că ar fi vorba că data setată ar fi chiar sfîrşitul lui 2015, mai ales că rutierul lui Tinkoff-Saxo şi-a stabilit un obiectiv pantagruelic pentru actualul sezon: dubla Turul Italiei-Turul Franţei, nereuşită de nimeni în ultimii 17 ani!

Astăzi, la o şedinţă a fundaţiei pe care o patronează, Contador a făcut anunţul oficial: "Anul care vine voi fi în pluton, dar va fi ultimul meu an ca ciclist profesionist. În acest sezon, voi participa în Turul Italiei şi Turul Franţei, şi nu îmi place să termin al doilea în vreuna dintre aceste competiţii. Vreau să cîştig, e tot ce mă interesează".

Întrebat dacă va merge în Turul Spaniei şi va încerca să completeze tripla coroană, performanţă nereuşită de nimeni în istoria ciclismului, Alberto a explicat: "Dacă unii consideră imposibil obiectivul de a cîştiga două Mari Tururi, imaginaţi-vă ce greu e să le cîştigi pe toate trei. Voi merge în Vuelta anul ăsta, doar dacă am probleme în Turul Franţei. Am spus-o, vreau să merg mereu doar pentru victorie!".

Alberto îşi începe oficial sezonul, miercuri, în Turul Andaluziei.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează