SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM / CAZUL ARMSTRONG

Armstrong îşi recunoaşte greşelile în partea a doua a interviului cu Oprah: "Nu merit pedeapsa cu moartea!"

Lance Armstrong regretă că s-a dopat.
Lance Armstrong regretă că s-a dopat.

Articol de - Publicat duminica, 20 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 19 ianuarie 2013 20:50

În a doua parte a interviului acordat în emisiunea Next Chapter la OWN TV, Armstrong a declarat că îi e ruşine de ceea ce a făcut în carieră.

"Da, m-am dopat!", a recunoscut nonşalant Lance, rutierul care triumfase de şapte ori în Turul Franţei. "EPO, testosteron, transfuzii sangvine, hormoni de creştere" erau cuvintele care îi deveniseră dintr-o dată cunoscute americanului. "Nu poţi să cîştigi 7 Tururi fără dopaj!", a adăugat Armstrong, mărturisind că a folosit substanţe interzise în toate ediţiile în care a triumfat în Marea Buclă.

Oprah Winfrey l-a făcut pe Armstrong să recunoască: "DA, M-AM DOPAT!"

"Mi-e ruşine ce am făcut. E urît!"
A avut o urmă de regret şi a încercat să-şi ceară scuze, mai ales în partea a doua a interviului. "Mi-e ruşine! Merit să fiu pedepsit, dar nu cred că merit pedeapsa cu moartea! Atunci cînd am fost obligat să părăsesc Fundaţia Livestrong, am trăit un moment de mare umilinţă". Era fundaţia pe care el o iniţiase pentru a ajuta persoanele bolnave de cancer!

Suspendat din toate competiţiile, Armstrong a spus că îşi doreşte să revină. "Sînt un competitor. Este tot ceea ce am făcut întreaga viaţă. Ador să mă antrenez, să fiu la linia de start, să alerg. Nu voi mai participa în Turul Franţei, dar mi-aş dori, de exemplu, să alerg la maratonul de la Chicago, la 50 de ani. Şi chiar pot să fac acest lucru", a spus ciclistul.

Lance a negat, în schimb, că ar fi oferit mită agenţiei americane antidoping (USADA). "Dacă aş fi făcut-o, ar fi existat ceva în raportul de o mie de pagini al USADA!".

Film autobiografic despre Armstrong
Compania celebrului J.J. Abrams a cumpărat drepturile pentru ecranizarea biografiei lui Lance Armstrong. Cartea "Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong" scrisă de reporterul The New York Times, Juliet Macur, documentează recuperarea lui Armstrong după cancer, întoarcerea la ciclism şi decăderea, după ce i s-au retras titlurile. Cartea va apărea în iunie. Abrams este producătorul şi regizorul filmului "Star Trek into Darkness", care este distribuit de Paramount şi e programat să apară în mai.

Reacţii după confesiunile lui Lance

"Merită tot ce i se întîmplă. Nu poţi să faci lucrurile pe care le-a făcut el şi la finalul zilei să fii tot erou. Nu poţi să minţi, nu poţi să trişezi. Mi-a plăcut un singur lucru din tot interviul atunci cînd a spus că nu aştepta ca lumea să-l ierte" (Victoria Azarenka)

"Singurul lucru pe care-l ştiam despre Lance Armstrong este că a fost prietenul lui Sheryl Crow. Nu ştiam că a scris o carte. Ştiu doar că Sheryl Crow a scris un cîntec despre el, dar nu ştiu cu exactitate care e" (Serena Williams)

"Am văzut doar prima parte a interviului. Ce ştia toată lumea s-a confirmat. Cred că toate sporturile încearcă să îmbunătăţească controalele doping, să fii sigur ca sportul e cît mai curat. Dacă e nevoie de mai multe controale, de paşapoarte biologice atunci trebuie să facem acest lucru şi în tenis" (Andy Murray)

"Ce poveste tristă! Nu ştiu ce să spun. Mă întristează să văd că un sportiv a făcut acest lucru pentru o perioadă atît de lungă. Evident a făcut mult rău ciclismului, chiar dacă la început l-a ajutat foarte mult. Sunt un sportiv activ şi nu e o perioadă foarte plăcută să te numeşti sportiv" (Roger Federer)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
alex91ro
alex91ro  •  20 Ianuarie 2013, 12:17

toti se dopeaza intr-un fel sau altul, unii legal altii ilegal, sunt substante care ajuta si sunt legale inca, si substante care au fost interzise. din punctul meu de vedere dopajul nu ar fi foarte eficient in fotbal, la ciclism conditia fizica era tot, la fotbal degeaba ai doar conditie fizica, degeaba poti sa fugi 90 de minute daca sare mingea din tine ca din coltul mesei. tinand cont ca nu se poate opri dopajul, ar trebui sa aibe toata lumea acces la un dopaj moderat, este un rau necesar, macar ar avea toti aceleasi conditii de lucru. oricum marile probleme din fotbal nu sunt provocate de dopaj, ar trebui anihilate blaturile prima data, incepand cu Anglia(1 pauza 2 final ligi inferioare)

luicifer
luicifer  •  20 Ianuarie 2013, 10:25

Asa este,cofrect sa fie pedepsit! Dar cei din politica care ne mint nu doar la un turneu pe an ! Ne mint zi de zi,indiferent de tara loc ! Aia ce merita? De meritat stim ce merita ,doar ca toti se imbogatesc de pe urma minciunilor si...eibine mersi,urmatoarez zi iar apar la TV si ne aburesc ! Asta este societatea din pacate,niciodata nu va fi diferit !Noi specatorii,indiferent ca vorbim de sport,de politica,doar asistam ca fraieriila ei...mai comentam ! Rezultatul este...zero barat,noi fraieri iar ei cu banii si cu faima~

cneius
cneius  •  20 Ianuarie 2013, 10:16

Intr-adevar nu merita pedeapsa cu moartea, merita sa fie inchis pe viata, fara acces la milioanele "corect cistigate"...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează