SPORTURI  »  CICLISM  »  PARIS - ROUBAIX

Boom Boom Boonen!

Articol de - Publicat duminica, 13 aprilie 2008 00:00

Prima acţiune notabilă din Paris-Roubaix a fost consemnată cu 175 de kilometri înainte de final, atunci cînd Matthé Pronk (Cycle Collstrop), Jan Kuyckx (Landbouwkrediet -Tönissteiner) şi Alexander Serov (Tinkoff Credit) şi-au luat inima în dinţi şi au atacat plutonul. Cei trei au legat o evadare de aproximativ 80 de kilometri, însă lucrurile s-au complicat în momentul în care QuickStep şi CSC au decis să controleze atent ostilităţile şi şi-au adus oamenii puternici la trenă. Grupul este prins cu 95 de kilometri înainte de final, plutonul profitînd de neputinţa lui Serov şi de problemele tehnice ale lui Kuychx.

Rutierul belgian al celor de la QuickStep, Tom Boonen, confirmă parcursul bun din Turul Flandrei şi se impune pentru a doua oară în carieră în Paris-Roubaix, după o evadare susţinută alături de Fabian Cancellara (CSC) şi Alessandro Ballan ( Lampre)

Cu 2 kilometri înainte de Arenberg, Yuriy Krivtsov (Ag2R) se prăbuşeşte din senin şi îi antrenează în cădere pe J.A. Flecha (Rabobank) şi Filippo Pozzato (Liquigas), compromiţîndu-le iremediabil şansele. Flecha încearcă se revină, însă este blocat de o nouă căzătură şi părăseşte definitiv tabloul favoriţilor. Leif Hoste (Silence-Lotto), Tom Boonen, Stijn Devolder (QuickStep), George Hincapie (High-Road), Alessandro Ballan (Lampre) şi Manuel Quinziato (Liquigas) conduc un grup masiv, de 25 de ciclişti, la ieşirea de pe Arenberg.

Cu 50 de kilometri înainte de final, Devolder agită apele în grupul fruntaş şi încearcă să repete performanţa din Turul Flandrei. Stuart O'Grady (CSC) pleacă puternic după campionul Belgiei şi realizează joncţiunea la borna 42 faţă de Roubaix, la intrarea în cea de-a noua porţiune de pavate. Cei doi reuşesc să pună 48 secunde faţă de grupul favoriţilor, dar Boonen atacă decisiv pe asfalt şi, împreună cu Ballan şi Cancellara, tranşează definitiv soarta cursei.


Cei trei se schimbă bine la trenă, duc un ritm infernal pe sectorul Carrefour de l'Arbre şi ajung împreună pe velodromul din Roubaix, acolo unde Boonen îşi aminteşte de trecutul său de sprinter şi obţine detaşat prima victorie importantă pe 2008. Cancellara îi ia faţa lui Ballan, stabilind podiumul final. Martin Maaskant, cîştigătorul de anul trecut din Ronde van Drenthe, a reuşit să sosească singur pe velodrom, savurînd un binemeritat loc patru.

Clasament Paris-Roubaix:
1. Tom Boonen (Bel), Quick Step, 259km în 5:58:42
2. Fabian Cancellara (Elv) CSC,
3. Alessandro Ballan (Ita), Lampre,
4. Martin Maaskant, (Ned), Slipstream, la 3:39
5. Stuart O'Grady (Aus), CSC, la 3:57
6. Leif Hoste (Bel), Silence-Lotto,
7. Stijn Devolder (Bel), QuickStep, la 3:59
8. Johann Van Summeren (Bel), Silence-Lotto, la 4:35
9. George Hincapie (USA), High Road, la 5:12
10. Fabio Baldato (Ita), Lampre, la 5:12

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
 •  13 Aprilie 2008, 19:04

Nemeritata victoria lui Boonen. Degeaba il ridica toti in slavi ca este un mare ciclist, nu e adevarat, este un mare oportunist. Daca ar fi fost un mare ciclist, atunci ar fi avut mai multe victorii sezonul acesta, cu un Paris-Roubaix nu se face primavara. Oricum, ramane singura lui mare victorie pe 2008, vedeti mai incolo.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează