SPORTURI  »  CICLISM  »  PARIS-ROUBAIX

Boonen: "Am cîştigat folosindu-mă de un picior şi jumătate" :S

tom boonen, paris-roubaix, ciclism, cursa, iadul nordului
tom boonen, paris-roubaix, ciclism, cursa, iadul nordului

Articol de - Publicat luni, 13 aprilie 2009 00:00

Tom Boonen este din ce în ce mai aproape de a stabili un nou record în cea mai importantă cursă de o zi din lume. Cea de-a treia victorie din Paris-Roubaix, obţinută prin travaliul exemplar al celor de la QuickStep şi forţa de neclintit a rutierului de 28 de ani, îl poziţionează la o singură lungime de recordul absolut deţinut de belgianul Roger de Vlaeminck.

 

La finalul celor 259 de kilometri de Infern, Tom Boonen a rămas fără voce, dar şi-a revenit rapid şi a vorbit despre un prezent spectaculos şi un viitor în glorie. "Tremur şi sînt pur si simplu epuizat. Acum cîteva momente am fost aproape să vomit. În ciuda căzăturii pe care am suferit-o mai devreme în cursă, am reuşit să îmi păstrez calmul, deşi mă foloseam de un picior şi jumătate :O. Dar, în comparaţie cu rivalii mei, eu nu mă scufundam ;)", a spus Boonen sigur pe el la conferinţa de presă. Rutierul belgian a explicat şi spre cine arăta în momentul în care culegea laurii pe velodromul din Roubaix. "Cel mai frumos moment al zilei a fost cînd mi-am văzut fratele, cel mai bun prieten al meu, care pur şi simplu plîngea de fericire".

Considerat a fi unul dintre cei mai puternici sprinteri din lume, Tom Boonen a fixat ţintele pentru următoarea parte a sezonului. "Vreau să cîştig tricoul verde (de cel mai bun sprinter în Turul Franţei) încă o dată, după care vom vedea ce urmează. Mă schimb şi, odată cu vîrsta, mi-e din ce în ce mai greu să mă motivez pentru fiecare sprint. E mai uşor să mă concentrez pe cursele mari, ca Turul Flandrei sau Roubaix", a spus Boonen, care a mai îmbrăcat o dată tricoul verde în 2007.

În încheiere, Boonen nu a uitat să trimită o săgeată spre "umbra" Pozzato, rutierul de la Katusha care l-a bîntuit în Turul Flandrei şi a terminat al doilea în Paris-Roubaix. "S-a dovedit că nu poţi cîştiga o cursă doar stînd în roata cuiva ;)".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează