SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Bruyneel: "Wiggins are un singur adversar: coechipierul Froome"

Chris Froome îl conduce pe Bradley Wiggins, tricoul galben al Turului (foto: reuters)
Chris Froome îl conduce pe Bradley Wiggins, tricoul galben al Turului (foto: reuters)

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 15 iulie 2012 14:17

"Froome e singurul oponent pentru Wiggins. E mai fresh decît coechipierul de la Sky, avînd în vedere că Wiggins e la acelaşi nivel începînd cu Paris-Nisa. Froome e în formă începînd cu Dauphine Libere". O spune cel mai de succes director sportiv din istoria ciclismului, Johan Bruyneel

Belgianul crede că dominaţia bicefală pe care echipa Sky o exercită asupra Turului Franţei îi va face pe ceilalţi rutieri să se piardă pe parcurs. "Wiggins arată foarte confortabil şi penultima etapă e un contratimp. Mă aştept să fie cu un minut şi jumătate mai rapid decît Nibali, Van Den Broeck şi Evans. Oricum, Sky este într-o poziţie foarte bună, fiindcă o eventuală slăbiciune a lui Wiggins ar însemna mutarea atenţiei pe Froome. Dar nu îl văd pe Bradley ratînd şansa de a cîştiga Turul".

În faţa celei mai dificle săptămîni a Turului, Bradley Wiggins are un avans de două minute şi cinci secunde faţă de coechipierul Froome, 2'23" faţă de Nibali şi 3'39" faţă de cîştigătorul de anul trecut, Cadel Evans.

Problemele în cadrul echipei Sky au apărut atunci cînd Froome a ales să nu-şi mai protejeze liderul şi să atace în etapa 11, fiind oprit doar de ţipetele furioase ale directorul sportiv Sean Yates. În ciuda faptului că cei doi au anunţat că şi-au rezolvat diferendul, iar Froome a ţinut să anunţe din nou că Wiggins este principalul om al echipei, tricoul galben se poate dovedi o tentaţie prea mare pentru a fi linişte.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
budur
budur  •  19 Iulie 2012, 21:52

din pacate si azi a trebuit sa il care pe Bradley

marius_rapidus
marius_rapidus  •  15 Iulie 2012, 15:02

Eventual si controlul antidoping, nu i-as dori asa ceva.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează