SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Cadel Evans îi face praf pe toţi: "Atacul lui Andy are explicaţii mistice. Tactica celorlaţi a fost ciudată"

Cadel Evans sursa foto: daylife.com
Cadel Evans sursa foto: daylife.com

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 22 iulie 2011 10:41

Australianul Cadel Evans rămîne bine plasat în lupta pentru tricoul galben din Turul Franţei, dar atacul de ieri al lui Andy Schleck i-a pus multe semne de întrebare

Considerat unul dintre cei mai liniştiţi sportivi din istorie, Cadel Evans încearcă să devină primul australian din istorie care se îmbracă în galben la Paris. Pentru asta, Evans ar fi avut nevoie de o echipă puternică, de mai mulţi kilometri de contratimp şi de oameni uniţi pentru a dizolva afacere Schlecks-Contador. Niciuna dintre condiţii nu a fost îndeplinită, iar etapa de pe Galibier, în care Andy Schleck a atacat cu 60 de kilometri înainte de final şi cu două căţărări de categorie specială ridicîndu-şi fruntea pe asfaltul încins, l-a scos pe Cadel Evans din starea de amorţire.

Pe blogul lui
, îngrijit cu foarte mult aplomb şi pasiune de soţia sa, Cadel a făcut praf tot plutonul.

Primul luat în lunetă a fost Andy Schleck. Performanţa luxemburghezului de la Leopard Trek e pusă la îndoială de Evans: "Felul cum a reuşit să stabilească un ecart atît de mare pe coborîrea dintre Briancon şi Lauteret e mistic. Patru evadaţi care au de înfruntat un vînt potrivnic, care au făcut deja un efort pentru a se afla în evadare şi a construi un uşor avantaj nu ar fi trebuit să reprezinte o problemă pentru cei zece oameni de calibru din spate!".

Au urmat Thomas Voeckler şi Pierre Rolland, francezii de la Europcar, şi italianul Ivan Basso. "În grupul nostru de urmărire nimeni nu voia să muncească. Un pic ciudat pentru un francez îmbracat în galben atît de aproape de ... Paris. Rolland avea o şansă la tricoul alb, dar nu a fost dispus să vină la trenă. Am încercat să mă desprind cu 9 kilometri înainte de final, dar a fost foarte greu cu vîntul bătînd drept în faţă. Ziua de mîine va fi la fel, numai că mai scurtă şi mai abruptă".

Australianul are două medalii de argint în Turul Franţei. Cele două săptămîni parcurse în acest an îl recomandă pe Cadel la victoria finală. În condiţiile în care reuşeşte să nu piardă timp pe Alpe D'Huez, Cadel are şansa de a stinge hiatul în contratimpul individual de 41 de kilometri din Grenoble. 

Clasamentul general
1. Thomas Voeckler (Europcar) 79h 34'06"
2. Andy Schleck (Leopard Trek) +0'15"
3. Frank Schleck (Leopard Trek) +1'08"
4. Cadel Evans (BMC) +1'12"
5. Damiano Cunego (Lampre-ISD) +3'46"
6. Ivan Basso (Liquigas) +3'46"
7. Alberto Contador (Saxo Bank) +4'44"
8. Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) +5'20"
9. Tom Danielson (Garmin-Cervelo) +7'08"
10. Jean-Christophe Peraud (AG2R) +9'27"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
t_valyk
t_valyk  •  22 Iulie 2011, 14:48

Ce a facut Andy este spectaculos.Totusi prea miroase a Landis, toti favoritii au coborat aceeasi panta nu doar Andy mai ales ca dupa cateva ziel de la control a reusit sa sprinteze 60km pe speciala.Spaniolul e clar pe apa plata (cel putin pana acum), a mers economic, a atacat inainte si dupa zilele de pauza profitand de explozia pe pante relativ lejere si a tras ca la gherila de orice avantaj.Nu a fost jenat de faptul ca a castigat cateva zeci de secunde pe coborare sau pe o catarare de cat2, a facut totul ca sa castige chiar daca a fost lasat in urma pe catararile adevarate.Cadel face o cursa caracteristica si se pare ca in sfarsit iese soarele si pe strada lui si isi poate arata valoarea.

alpin
alpin  •  22 Iulie 2011, 14:38
Postat de soulikah pe 22 Iulie 2011, 11:25

La Contador se vede ca merge probabil pentru prima data in cariera in turul frantei doar pe apa plata, in timp ce Andy este realmente dubios.

Contador are in picioare un Giro foarte dificil! Cine a reusit dubla Giro-Le Tour in istorie?!? Foarte, foarte putini. Mai ales in epoca de glorie a dopajului!!! In plus, Contador a avut parte de cateva cazaturi in prima parte a competitiei. Dar, efortul din Giro atarna cel mai greu in picioarele lui. Daca apeleaza si el astazi la "metoda" lui Andy de ieri si se mai apropie putin, la contratimp il spulbera pe luxemburghez. Pericolul e Cadel. Oricum, este cel mai slab Tour pe care l-am vazut. Il Giro a fost splendid!!!

iwentvs
iwentvs  •  22 Iulie 2011, 14:01

Ceea ce a facut ieri Cadel e mai de laudat decat evadarea lui Andy. E drept, nici unul dintre cei din plutonul respectiv nu a avut interes sa duca trena. Eu inca sper ca Pistolarul astazi va face o etapa memorabila, apoi la contratimpul de la Grenoble sa se imbrace in galben. Daca nu, il prefer pe Cadel, pentru etapa de ieri. Nu-l inghiteam pentru pasivitatea atitudinii, insa ieri a demonstrat barbatie. il astept insa azi pe Contador.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează