SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL LOMBARDIEI

Campionul mondial vrea prima cursă care îi iese în cale: Clasica frunzelor moarte

Philippe Gilbert (foto: reuters)
Philippe Gilbert (foto: reuters)

Articol de GSP - Publicat marti, 25 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 25 septembrie 2012 12:56

Noul campion mondial, belgianul Philippe Gilbert, vrea să termine sezonul în viteză maximă şi a ochit ultima clasică-monument a anului, Turul Lombardiei, care va avea loc în această sîmbătă, pentru a-şi satisface apetitul

După demonstraţia de forţă pe care a făcut pe şosele olandeze, Gilbert vrea să încheie un sezon salvat în ultima clipă cu o nouă victorie de calibru. Rutierul în vîrstă de 30 de ani şi-a revenit în Turul Spaniei, acolo unde a obţinut primele sale două victorii de etapă, într-un sezon frustrant, a capturat tricoul curcubeu în Olanda şi vrea să învingă pentru a treia oară în carieră în Clasica Frunzelor Moarte.

Directorul sportiv Rik Verbrugghe a explicat că "Phil este foarte motivat să cîştige prima sa cursă ca purtător de tricou-curcubeu. Nu a sărbătorit prea mult victorie şi ştie că traseul este unul care i se potriveşte perfect". Învingătorul din 2009 şi 2010 este decis să nu îi dezamăgească pe cei de la BMC, care l-au achiziţionat în 2012 după un sezon în care belgianul a cîştigat tot ce a vrut.

"Phil a avut un an greu. Cred că şi-a revenit şi vom vedea un campion mondial extraordinar în anul viitor", a explicat Verbrugghe.

Turul Lombardiei este ultima clasică monument a sezonului, competiţia împărţind acest statut cu Milano-Sanremo, Turul Flandrei, Paris-Roubaix şi Liège–Bastogne–Liège, acestea din urmă fiind disputate în primăvară. E o cursă clasică pentru căţărători şi rutieri foarte rezistenţi pe ascensiuni brutale, dar scurte. Cursa are loc în această sîmbătă şi e transmisă de Eurosport.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
budur
budur  •  10 Octombrie 2012, 22:31

interesant varful de forma atins de Gilbert

Vezi toate comentariile (1)
Comentează