SPORTURI  »  CICLISM  »  SAXO BANK

Cancellara a folosit un motor pentru Paris-Roubaix: "E trupul meu"

Articol de - Publicat sambata, 12 iunie 2010 00:00

Acuzat că ar fi folosit o bicicletă motorizată în Turul Flandrei şi Paris-Roubaix, elveţianul Fabian Cancellara reacţionează prompt şi virulent: "Motorul e în trupul meu"

Forma extraordinară pe care rutierul celor de la Saxo Bank a demonstrat-o în sezonul de primăvară i-a făcut pe specialişti să ridice din sprînceană şi să îşi pună întrebări referitoare la capacitatea de efort a elveţianului.

Una dintre cele mai originale teorii a fost lansată de jurnalistul italian Davide Cassani, care s-a folosit de un video postat pe youtube.com pentru a arăta cum Fabian pleacă de fiecare dată de lîngă Tom Boonen fără a se ridica din şa.

Cassani susţine ipoteza unui dispozitiv motorizat, accesat de pe ghidon, care l-ar ajuta pe rutier să decoleze de lîngă adversari fără a-şi mări intensitatea cu care pedalează.

Într-un acces de furie, Fabian Cancellara a decis să pună stop tuturor zvonurilor şi s-a folosit de conferinţa de presă ce a avut loc înaintea Turului Italiei pentru a-şi propulsa pledoaria.

"E frustrant să aud toate aberaţiile din lume despre mine, dar asta e viaţa în ciclism. Ştiu cum am cîştigat cursele de anul ăsta. Am un motor, dar e în corpul meu. E cel mai puternic pe care vi-l puteţi imagina. În ultimul deceniu am arătat că nu am nevoie de niciun alt motor. Sunt acuzaţii ridicole şi nedrepte", a explicat Cancellara.

Triplul campion mondial de contratimp a fost susţinut de cel mai mare avocat al echipei Saxo Bank, directorul sportiv, Bjarne Riis. Danezul a replicat dur: "Filmuleţul de pe Youtube e un fals, o demonstraţie fabricată. Reacţia presei a fost absurdă".

Fabian Cancellara îşi va apăra săptămîna care vine Turul Elveţiei, acolo unde va fi nevoit să dea piept, printre alţii, cu Lance Armstrong.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
twt.
twt.  •  12 Iunie 2010, 17:14

nu vreau sa intru in discutii despre dopaj, dar daca u crezi ca 1 ora prin parc inseamna ciclism esti departe rau tata. treaba cu motoarele e o aberatie, alea fac zgomot, sigur te aude vreunu din jur, si in plus bicicletele sunt verificate.

ko-ko
ko-ko  •  12 Iunie 2010, 11:35

Mai lasati-ne cu ciclistii lu' peste.Toti se dopeaza intr-o fericire.Si eu merg zilnic pe bicicleta 1-2 ore si stiu ce inseamna acest sport.E o gluma "profesionismul" lor...si o porcarie.Au zeci de motoare, nu doar un motor, problema e ca de la o varsta fac tot felul de boli cronice.Treaba lor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează