SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM

Cel mai bun "evadat" » Lucian Logigan s-a impus în concursul de ciclism "Prima Evadare"

Lucian Logigan, cîştigătorul de la
Lucian Logigan, cîştigătorul de la "Prima Evadare"

Articol de - Publicat miercuri, 15 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 14 mai 2013 19:30

Lucian Logigan a cîştigat concursul "Prima Evadare", fiind cel mai bun din aproape 3.000 de concurenţi.

Ciclistul din Tîrgu-Mureş a mai participat de două ori la " Prima Evadare". Dar numai în 2013 a cîştigat. În precedentele două ediţii la care a luat parte a ieşit al 8-lea, apoi al 6-lea. El face sport de performanţă, la clubul Geiger ProCycling, dar spune că îi apreciază cel mai mult pe cei care au ieşit duminica trecută, la "Prima Evadare", din pasiune şi de dragul mişcării.

"Mi se pare excepţional că s-au adunat atît de mulţi oameni, mai mulţi de la oricare alt concurs de ciclism care se organizează acum în ţară! Dintre cei 2.800 de participanţi, am fost 50, poate o sută de sportivi de performanţă şi era normal ca lupta să se dea între noi. Restul însă au fost amatori, oameni care se duc la serviciu, bătrîni sau copii. Această competiţie are o atmosferă specială", spune ciclistul în vîrstă de 25 de ani.

S-a antrenat pe plat
Lucian a încheiat cursa de 55 de kilometri din pădurile din nordul Bucureştiului cu timpul de o oră, 51 de minute şi 45 de secunde. "Fac antrenamente zilnic, forţă şi anduranţă. Am un program bine stabilit de care mă ţin cu stricteţe. Dar pentru «Prima Evadare» m-am pregătit mai mult pe teren plat, dat fiind faptul că nu am avut căţărări", explică el.

"Prima Evadare" a pornit din faţa Academiei de Poliţie şi s-a încheiat în Snagov, pe malul lacului, trecînd pe drumuri de ţară, prin sate, pe cîmpuri şi prin păduri.

Mai vine la Bucureşti
Ciclistul spune că de acum înainte va trebui să-şi apere coroana din 2013. "Cu siguranţă voi mai veni la această competiţie şi în anii viitori! Cred că de acum înainte nu poate decît să crească ca amploare. Anul acesta mai vreau să iau parte la Campionatele Europene de maraton ciclist, care înseamnă străbaterea unui traseu greu de 100 de kilometri şi la care se prezintă aproximativ 400 de sportivi dintre cel mai bine pregătiţi de pe tot continentul", povesteşte el.

Specializat în mountain biking
Lucian Logigan a început să ia parte la concursuri cînd avea 12 ani, prima lui cursă fiind una de mountain bike cross-country. Apoi însă a pedalat şi în competiţii de ciclocros şi de şosea. A devenit pentru prima oară campion naţional la cross-country în 2002 (la juniori) si la ciclocros în 2003. Specialitatea lui este căţărarea, dar spune că îi plac mult şi coborîrile tehnice de pe traseele de cross-country.

1.200 de lei a obţinut ca premiu Lucian Logigan după ce a cîştigat "Prima Evadare"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează