CICLISM  ·  TURUL FRANȚEI

Chris Froome, operație de 8 ore: „Va sta câteva zile la terapie intensivă”

Chris Froome, foto: twitter Ineos
Chris Froome, foto: twitter Ineos

Articol de GSP - Publicat joi, 13 iunie 2019 15:13

Chris Froome, de 4 ori câștigător de Turul Franței, a fost în operație timp de 8 ore, după căzătura brutală pe care a suferit-o ieri, în Criterium du Dauphine, care l-a lăsat pe dinafara Marii Bucle, din iulie.

Rutierul britanic în vârstă de 34 de ani, considerat favorit absolut pentru Turul Franței, s-a accidentat în timp ce participa la recunoașterea unei etape de contratimp individual în Criterium du Dauphine. Și-a fracturat femurul drept, șoldul și cotul drept. În plus, doctorii au remarcat că are și câteva coaste rupte.

Căzătura s-ar fi produs la viteză ridicată pe o secțiune de asfalt de la finalul celor 26,1 kilometri de alergat în jurul localității Roanne, când rutierul a ridicat mâna de pe ghidon și s-a șters la nas, conform jurnalistului Daniel Friebe.

„A suferit o operație ca să își repare femurul, șoldul și cotul. Are câteva coaste fracturate, ceva daune interne și va rămâne la terapie intensivă pentru următoarele zile”, a explicat David Brailsford, directorul de la Ineos.

„A avut o perioadă foarte bună de pregătire în Tenerife. Era la un nivel pe care nu-l mai văzusem de ceva vreme”, a completat Brailsford.

Ineos, fostă Sky, se va baza pe britanicul Geraint Thomas, câștigător de Turul Franței 2018, și columbianul Egan Bernal pentru a suplini absența lui Froome, care era liderul echipei în Turul Franței.

Citește și:

Chris Froome, OUT din Turul Franței! Mare favorit și-a fracturat femurulCine este cel mai de temut interlop din România. Poreclit “Ștefan cel Mare” a pus Moldova sub asediu
Libertatea
Comentarii (2)
fcu1948  •  13 Iunie 2019, 17:25
Postat de lionforever pe 13 Iunie 2019, 17:00

Te mai oprește si bărbosu din cand in cand.

Dar ar fi bărbosul preocupat de ilegalitățile și nedreptățile din sport, atunci csu clona ar păți-o de 10 mai grav ca astmaticul de froome.

lionforever  •  13 Iunie 2019, 17:00

Te mai oprește si bărbosu din cand in cand.

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
21:00 Fotbal, Liga 1
Gaz Metan - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Milan - Bologna
Digi 2, Telekom 2
22:00 Fotbal, La Liga
Betis - Valladolid
Digi 4, Telekom 4
Program TV complet

Liga 1