SPORTURI  »  CICLISM  »  CRITERIUM DU DAUPHINE 2014

Chris Froome sfidează rafala lui Alberto Contador: "Ori se simte foarte bine, ori are probleme în munţi"

Alberto Contador vînează orice oportunitate pentru a prelua tricoul galben
Alberto Contador vînează orice oportunitate pentru a prelua tricoul galben

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 iunie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 13 iunie 2014 11:26

Chris Froome a tras o sperietură bună atunci cînd Alberto Contador a decis să atace în etapa a 5-a, cu 25 de kilometri înainte de final, într-o zi care nu anunţa vremuri tulburi în lupta pentru tricoul galben. Cei doi sînt separaţi de doar 12 secunde în fruntea Criterium du Dauphine.

A fost un atac surprinzător, pe o porţiune de coborîre. Contador a luat aproape un minut distanţă, iar Froome a părut catatonic, în timp ce Sky organiza în grabă urmărirea. Lucrurile au revenit la normal după o goană nebună, în care oameni ca Richie Porte au consumat rezerve bune de energie, iar cei doi lideri au terminat ziua umăr la umăr.

"Sînt aici pentru antrenament, dar sîntem aici şi ca să îi facem pe cei de la Sky să sufere. Azi a fost normal să atac, fiindcă nu exista nicio presiune să cîştig. Ştiam că va fi foarte greu să duc ritmul pentru 20 de kilometri de plat, dar am observat oportunitatea şi am sperat să profit de ea. M-am distrat, iar etapa a fost una foarte interesantă", a explicat Contador.

De cealaltă parte, Froome a recunoscut că a fost surprins de acţiunea spaniolului, însă a încercat să pună sub semnul întrebării îndrăzneala omului de la Saxo Bank, mai ales că acesta nu a aşteptat etapele de munte înalt, de sîmbătă şi duminică.

"Unele zile nu arată aşa de rău pe hîrtie, dar se dovedesc oribile pe traseu. Contador ne-a pus sub presiune, dar băieţii mei au reacţionat extraordinar. Poate că Alberto nu e prea încrezător pentru etapele de munte sau, din contră, se simte foarte bine şi atacă oriunde.

Nu mă aşteptam să atace, credeam că se păstrează pentru sîmbătă. Din punctul meu de vedere, nu voi păstra nicio rezervă, fiindcă ştiu că dacă rulez tare, atunci am o pregătire bună pentru Turul Franţei".

Clasamentul general:
1 Christopher Froome (GBr) Sky 19:01:00 
2 Alberto Contador Velasco (Spa) Tinkoff-Saxo 0:00:12 
3 Wilco Kelderman (Old) Belkin
4 Andrew Talansky (USA) Garmin-Sharp 0:00:33 
5 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Lotto-Belisol 0:00:35 
6 Vincenzo Nibali (Ita) Astana 0:00:50 
7 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Trek  0:01:22 
8 Jakob Fuglsang (Den) Astana  
9 Adam Yates (GBr) Orica GreenEdge 0:01:24 
10 Tanel Kangert (Est) Astana 0:01:35

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
supersolo
supersolo  •  13 Iunie 2014, 21:01

nu stiu care e diferenta intre ele , intre echipe, ....dar mai mult cred in lupta individuala intre cei doi....

hmirceah
hmirceah  •  13 Iunie 2014, 13:20

Daca ar avea Alberto echipa celor de la SKY......ehe, Froome ar fii micut

Vezi toate comentariile (2)
Comentează