SPORTURI  »  CICLISM  »  DOPAJ

Dezvăluire șocantă a unui fost ciclist: „Mi-au propus 40.000 de euro pe lună și mi-au oferit prostituate ca să mă dopez”

Christophe Bassons
Foto: Imago
Christophe Bassons Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 16 iulie 2022 10:43 / Actualizat sambata, 16 iulie 2022 13:59

Christophe Bassons (48 de ani), fost ciclist francez, a dezvăluit cum persoane din fosta sa echipă au încercat să-l convingă să se dopeze în schimbul unei sume uriașe de bani.

Coleg de generație cu Lance Armstrong, căruia i s-au retras 7 titluri de campion al Turului Franței după ce a recunoscut că s-a dopat, Bassons a povestit cum în perioada în care era ciclist activ, i s-a propus să folosească substanțe interzise în schimbul unei sume uriașe.

De asemenea, susține că echipa sa a încercat și să-l facă să-și înșele soția, oferindu-i prostituate, în încercarea de a-l avea la mâna și a-l putea șantaja în cazul în care ar fi acceptat.

  • Force Sud, Festin, Francaise des Jeux, Jean Delatour sunt echipele la care a fost Bassons în cariera sa

„Ani de zile nu am vorbit cu nimeni, nici măcar cu foștii mei coechipieri. Mi-au oferit 40.000 de euro pe lună, dacă mă dopam cu EPO ( n.r. - substanță care mărește capacitatea de efort a sportivilor, interzisă în ciclism) de zece ori mai mult decât în mod normal, dar nu am acceptat. 

Ciclismul ar câștiga enorm de multă credibilitate dacă cei implicați ar explica foarte clar ce își bagă în corp în fiecare zi.

Au trimis prostituate la hotel, pentru a mă forța să-mi înșel soția. Au încercat să mă împingă să fac lucruri interzise, dar nu am cedat niciodată. Au încercat să-mi însceneze lucruri, dar nu au avut cu ce să mă prindă”, a declarat Bassons citat de Marca. 

Christophe Bassons: „Sprijinul medical din ziua de azi mă sperie mai tare decât dopajul”

Fostul ciclist a vorbit și despre modul în care sportivii din ziua de azi își cresc capacitatea de efort prin intermediul substanțelor legale. 

„Toată lumea încă trăiește într-o mare minciună. În zilele noastre, sprijinul medical este mult mai des folosit, astfel sportivii sunt aproape la același nivel cu cei dopați. Acest sprijin medical mă sperie mai tare decât dopajul”, a mai precizat francezul. 

Citește alte știri din ciclism: 

Haos în Turul Franței » Protestatarii au oprit etapa! Au intrat pe traseu și i-au blocat pe cicliști
Turul Franței
Haos în Turul Franței » Protestatarii au oprit etapa! Au intrat pe traseu și i-au blocat pe cicliști
Aventurieri și canibali » Criticul de film Victor Morozov, opinie pe GSP, după etapa a 9-a din Turul Franței: „Mi-am dorit să întârzie zborul pentru a putea savura până la capăt victoria excepțională a lui Bob Jungels”
TURUL FRANȚEI
Aventurieri și canibali » Criticul de film Victor Morozov, opinie pe GSP, după etapa a 9-a din Turul Franței: „Mi-am dorit să întârzie zborul pentru a putea savura până la capăt victoria excepțională a lui Bob Jungels”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
bozo76
bozo76  •  17 Iulie 2022, 07:12

Au vazut ca are potential si au zis sa-l faca campion pe individ. Asta a zis pas. A stat la alibii pe pa.j.de.mii. si acum se lauda ca veneau doamnele la el si nu invers. Bine... Nu zice daca nu a pus botu explicit. Sotia ce zice? Il pupa pe chelie?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close