SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI

Cinci noi cazuri de Covid-19 în Il Giro » Fostul lider Evenpoel ieșise și el din cursă după ce a testat pozitiv

Cicliștii înaintea startului în etapa a 11-a Foto Imago
Cicliștii înaintea startului în etapa a 11-a Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2023 19:27 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 19:27

Remco Evenepoel a fost nevoit să abandoneze Turul Italiei fiindcă a ieșit pozitiv la Covid-19, în urma unui test făcut în cadrul echipei. Alți patru colegi de la Soudal Quick-Step i s-au alăturat azi, dar și Andrea Vendra de la AG2R Citroen Team

Abia recuperase Remco Evenepoel poziția de lider la general în Il Giro, după nouă etape și victoria în contratimpul de la Cesena, de duminică seară, când a trebuit să iasă din cursă în urma unui test pozitiv la Covid-19, anunţase echipa Soudal Quick-Step, citată de Reuters.

Patru cazuri noi la Quick-Step

O rundă nouă de teste în cadrul team-ului, pentru cicliști și staff, a revelat că alți patru sportivi sunt infectați cu coronavirus: Jan Hirt, Josef Cerny, Louis Vervaeke și Mattia Cattaneo.

„După rezultatul pozitiv al lui Remco, am avut alți doi rutieri care nu s-au simțit bine luni dimineață, însă au ieșit negativ la testul antigen”, a precizat medicul echipei, Toon Cruyt, într-o declarație oficială. 

De aceea am făcut teste PCR celorlalți șapte cicliști, iar patru dintre ei au ieșit pozitiv. Vom continua să monitorizăm situația și să implementăm propriul protocol de testare pentru ceilalți trei și staff-ul care continuă în cursă”, a adăugat el.

În cursul dimineții s-a anunțat că și Andrea Vendra de la AG2R Citroen Team a ieșit pozitiv și nu va putea să ia startul în etapa a 11-a.

Un alt ciclist nevoit să părăsească Turul Italiei din cauza unei test pozitiv la Covid-19 este columbianul Rigoberto Uran (EF), care a prezentat simptome, tot după contratimpul de la Cesena. De asemenea, Ineos Grenadiers a rămas fără dublul campion mondial la contratimp Filippo Ganna, italianul testând pozitiv după etapa a 8-a, 207 kilometri între Terni și Fossombrone.

Directorul cursei: „Ne-am relaxat prea repede”

Măsura care va fi luată în urma înmulțirii cazurilor de Covid este că toți cei care urmăresc Il Giro și intră în contact cu rutierii vor trebui să poarte măști, după a anunțat directorul cursei, Mauro Vegni.

„Ne-am relaxat atenția prea repede”, a declarat Vegni pentru Gazetta dello Sport în prima zi de pauză din Giro d Italia 2023. „Nu putem să lăsăm garda jos. Săptămâna aceasta vom pune din nou în aplicare unele restricții care fuseseră abolite, precum obligativitatea purtării măștii în zone în care se intră în contact cu rutierii. Ar fi trebuit să facem asta mai devreme? Probabil că da”, a subliniat el.

Echipelor nu li se cere să-și testeze cicliștii pentru Covid-19 și chiar și în situația în care apar cazuri pozitive, nu sunt obligați să-i retragă din cursă pe cei infectați.

Pascal Ackerman, învingătorul de azi

Cinci noi cazuri de Covid-19 în Il Giro » Fostul lider Evenpoel ieșise și el din cursă după ce a testat pozitiv
Pascal Ackerman sărbătorind victoria de etapă Foto Imago

Etapa de astăzi, a 11-a, una vălurită de 219 kilometri între Camaiore și Tortona, i-a revenit germanului Pascal Ackermann (UAE Team Emirates). Acesta a reușit a treia victorie de rundă din carieră în Il Giro, după ce l-a bătut la fotofiniș pe Jonathan Milan (Bahrain Victorious), în cea mai lungă etapă a acestei ediții. 

Geraint Thomas (M.Brit, Ineos Grenadiers) continuă să fie lider la general, urmat de Primoz Roglic (Slo, Jumbo-Visma) și de Joao Pedro Almeida (Por, UAE Team Emirates).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează