SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ITALIEI / LIDO DI VENEZIA (CONTRATIMP PE ECHIPE, 20.5KM)

Columbia deschide balul în Giro » Mark Cavendish în roz de Veneţia

turul italiei, tricoul roz, mark cavendish
turul italiei, tricoul roz, mark cavendish

Articol de - Publicat sambata, 09 mai 2009 00:00

Columbia-High Road a cîştigat prima etapă din Turul Italiei, rezervînd primul tricou roz al ediţiei centenare pentru sprinterul britanic Mark Cavendish. Garmin-Slipstream şi Astana au completat podiumul, ultima după o evoluţie consistentă a lui Lance Armstrong

 

Turul Italiei a debutat astăzi cu un contratimp somptuos în Lido di Veneţia, rutierii fiind obligaţi să parcurgă 20.5 kilometri, plaţi ca în palmă, de-a lungul plajei ce separă Veneţia de Marea Adriatică. Pe un soare sclipitor, agăţat de cerul albastru imaculat din nordul Italiei, "trenuleţele" cu nouă capete au fost nevoite să treacă prin dreptul a două puncte de măsură a timpului intermediar, ambele situate în Malamocco, cu 14, respectiv 7 kilometri înainte de final.

În uralele unei mulţimii colorate în rozul unei ediţii istorice, Columbia a tăiat prima linia de start şi, valorificînd încăpăţînarea unor rutieri precum Michael Rogers, Thomas Lövkvist sau Marco Pinotti, a setat timpul de referinţă pe fiecare metru pînă la finalul celor 20.5 kilometri. Cavendish a decolat pentru primul tricou roz din carieră şi mănuşa a fost aruncată pentru rivalii de la Garmin.

Fost tricou galben în Turul Franţei, americanul David Zabriskie şi-a asumat responsabilitatea în a-i conduce pe cei de la Garmin pînă la primul punct intermediar. Dublat excelent de Christian Vandevelde şi David Millar, Zabriskie a pornit motoarele în a treia fază a contratimpului, dar planul directorului său sportiv,    Jonathan Vaughters, s-a dovedit falimentar. Garmin a fost nevoită să se resemneze cu argintul etapei, la 6 secunde faţă de oamenii lui Bob Stapleton.

Şi dacă primele două poziţii erau uşor de anticipat, lupta pentru ce-a de-a treia a fost mai mult decît pasionantă. Cu un Di Luca dispus la orice sacrificiu pentru a se lua la trîntă cu titanii Corsei Rosa, LPR Brakes a plecat vijelios, hotărîtâ să haşureze o poziţie cît mai bună în ierarhia generală. Imediat după, Lance Armstrong a zvîcnit scurt din încheietură şi carul infernal al celor de la Astana a plecat în urmărirea primului titlu de calibru al americanului Levi Leipheimer.

 

Concentrat la maximum, coordonînd în permanenţă modul în care se schimbă la trenă cei din faţa sa, Lance a onorat entuziasmul zecilor de fani de pe marginea şoselei şi a înfipt steagul în cea de-a treia treaptă a podiumului, la 13 lungimi de Columbia. LPR a sosit pe patru, la nouă secunde de echipa lui Johan Bruyneel.

Clasamentul etapei:

1 Columbia - Highroad    21.50 (56.33 km/h)
2 Garmin-Slipstream 0.06
3 Astana 0.13
4 LPR Brakes-Farnese Vini 0.22
5 ISD  0.27
6 Katusha 0.35
7 Rabobank 0.38
8 Liquigas 0.40
9 Lampre-NGC 0.42
10 Milram 0.49
11 Cervelo 0.49
12 Barloworld 0.54
13 Saxo Bank         0.55
14 Caisse d'Epargne         0.58
15 Bbox Bouygues Telecom         1.01
16 Serramenti PVC Diquigiovanni  1.06
17 Quick Step                    1.14
18 Xacobeo Galicia               1.19
19 Acqua & Sapone                1.21
20 Silence-Lotto                 1.22
21 AG2R La Mondiale         1.35
22 Fuji-Servetto         1.37

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
 •  10 Mai 2009, 18:12

gsp, de ce esti nesimtit si imi scoti mesajul? Am spus ca nu sunt de acord cu cei care ii tot plang pe banciu si pe naum si ca deja sunt enervanti! E adevarat ca cei doi comentatori sunt foarte slabi, il ascult azi pe antrenorul federal si ma speriu ce aud, cate prostii scoate, dar asta nu inseamna ca naum si banciu sunt cei mai tari si ca trebuie sa ii idolatrizam si sa ii confundam cu ciclismul. Daca nu au venit, inseamna ca nu au vrut. Nu a inceput si nu se termina cu ei acest sport!

 •  10 Mai 2009, 00:14

fara radu banciu si radu naum si invitatii lor surpriza nu mai am rabdare sa ma uit 4-5 ore la o etapa din tur (fie el giro, tour sau vuelta). fara ei doi, ciclismul nu ar fi avut atatia spectatori si sper ca macar pentru turul frantei sa se rezolve ceva si sa-i auzim din nou pe eurosport.

 •  09 Mai 2009, 22:05

Sper ca macar in turul frantei sa avem parte de cei 2 comentatori, geniali.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează