SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL SIBIULUI

Columbia și Androni, încă o dată » S-a repetat istoria și la ediția din acest an a Turului Ciclist al Sibiului

Articol de GSP - Publicat luni, 09 iulie 2018 11:36

Ediția din acest an a Turului Ciclist al Sibiului a fost câștigată de Ivan Ramiro Sosa, un columbian de 21 de ani, de la pro-continentala Androni Giocattoli Sidermec. Și în 2017, la Sibiu, a triumfat tot un rutier din statul sud-american, și tot din echipa lui Savio, Egan Bernal.

Ivan Ramiro Sosa este marele câștigător al Turului Ciclist al Sibiului 2018. Columbianul a preluat tricoul galben la finalul primei etape, cea cu finișul pe Transfăgărășan, și nu l-a mai scăpat din mâini. Sosa nu este străin de România, el câștigând, cu puțin timp în urmă, și Turul Bihorului.

Același parcurs l-a avut, acum un an, un alt columbian, tot de la Androni Giocattoli Sidermec, Egan Bernal, iar acesta a ajuns între timp la Sky, astfel că nu a mai ajuns și în 2018 la Sibiu, el concurând zilele astea în Turul Franței, umăr la umăr cu Chris Froome. N-ar fi exclus ca Sosa să-i calce pe urme, deși columbianul a promis
că va reveni peste un an.

În clasamentul general, Sosa a fost urmat de doi rutieri de la Gazprom Rusvelo, pro-continentala aflată la prima participare, la Sibiu, Aleksei Rybalkin și Alexander Vlasov. Sosa a făcut colecție de tricouri, pe lângă cel galben plecând acasă și cu cele alb (al cățărătorilor), portocaliu (cel mai tânăr U23) și verde (clasamentul individual pe puncte).

Tricoul roșu, al celui mai bun român, a ajuns în posesia lui Emil Dima, de la MS Tina Focus, o echipă româno-italiană, iar cel albastru, al celui mai bun sprinter, a fost îmbrăcat la final de Adriaan Janssen, de la Delta Cycling Rotterdam. În întrecerea echipelor, victoria le-a revenit celor de la Gazprom Rusvelo.

Victorie pentru CCC Sprandi Polkovice

Ziua de ieri a început cu contratimpul pe echipe, parcurs în sensul Cisnădie - Cisnădioara - Sibiu, pe o distanță de 10 kilometri. Etapa 3A a fost câștigată de una din cele trei echipe pro-continentale, CCC Sprandi Polkowice, ai cărei rutieri au avut un avans de 9 secunde față de Gazprom Rusvelo și 11 secunde în fața continentalei Elkow (Cehia).

Grosu, aproape de o nouă izbândă

Eduard Grosu, campionul României și component al lotului național, a fost la câteva sutimi de secundă de o nouă victorie în ultima etapă de la Sibiu, după cea de anul trecut. Grosu a sprintat când mai erau 5-600 de metri și i-a depășit rând pe rând pe cei din plutonul fruntaș, format din 7 evadați. Românul a trecut al doilea linia de sosire, după olandezul Jason Van Dalen (Rotterdam) și în fața lui Davide Ballerini (Androni). 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează