SPORTURI  »  CICLISM  »  ASTANA

Contador: "Dacă o să fiu acuzat, vom avea un om nevinovat condamnat. O să lupt pentru nevinovăţia mea!"

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 octombrie 2010 00:00

Depistat pozitiv săptămîna trecută, Alberto Contador luptă pentru a-şi demonstra inocenţa. Chiar dacă ancheta este de-abia la început, ibericul s-a gîndit şi la posibilitatea de a se retrage din sportul care l-a făcut celebru.

Într-un interviu acordat cotidianului francez "L'Équipe", triplul cîştigător al Turului Franţei s-a arătat profund afectat de scandalul declanşat de rezultatul testului anti-doping: "Sînt foarte trist, sînt deziluzionat de ceea ce se întîmplă în această mică lume a ciclismului."

Rutierul madrilean a adăugat: "Mi-am spus: opresc tot. Vedeam copii în jurul meu care fac ciclism, mă imită şi aveam chef să le spun: Lăsaţi totul baltă! Nu încercaţi să fiţi campioni şi să o faceţi corect. Lumea aceasta este nedreaptă!"

Deşi nu a recunoscut, Contador nu exclude o retragere din lumea ciclismului, nu înainte de a-şi dovedi nevinovăţia: "Nu mi-am pus încă această întrebare, deoarece acum lupt pentru imaginea mea, pentru a arăta că nu am făcut nimic greşit. Au fost momente în care am vrut să arunc bicicleta...Apoi m-am calmat. Pentru că în asemenea clipe, trebuie să dovedeşti că eşti un campion..."

În plus, cel supranumit "El Pistolero" a declarat că felul în care a fost prezentată întreaga anchetă, reprezintă "o lovitură" adusă imaginii sale.

"Informaţiile despre rezultatele testelor nu le-am citit, am fost informat despre ele. Acuzaţii sub formă de ipoteze, nu este deloc normal. Respect munca oamenilor. Vreau doar ca acest timp de informaţii să fie evaluate cu maximă prudenţă. Repercursiunile pot fi foarte grave. Dacă o să fiu acuzat, vom avea un om nevinovat condamnat."

"Nu sînt un om de ştiinţă, dar vă pot spune că probele de urină şi de sînge sînt la laborator. O să cer să fie analizate de mai multe ori, de cîte ori va fi nevoie pentru a clarifica acest caz. Dacă este necesar să fie congelate pentru cinci ani, cînd tehnologia se va mai perfecţiona, o să autorizez şi acest lucru!", a adăugat Contador.

Contador a fost depistat pozitiv cu Clenbuterol în urma unui test efectuat în cea de-a doua zi de pauză a ediţie 2010 a Turului Franţei, pe 21 iulie. UCI a anunţat că "rutierul va fi suspendat pe durată nelimitată pînă cînd se va lua o decizie oficială".

Clenbuterolul este o substanţă care este folosită pentru tratarea astmului bronşic. Acesta este folosit însă de sportivi pentru creşterea masei musculare şi arderea grăsimilor. Luat în doze mari este extrem de periculos, drept pentru care este interzis în Statele Unite!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
geraldgreen
geraldgreen  •  03 Octombrie 2010, 16:49

Nu mai trebuia sa ramana la Astana chiar daca mai avea 1 an contract.Daca scapa acum nu va mai avea probleme in urmatorii 2 ani cu Bjarne Riis

Vezi toate comentariile (1)
Comentează