SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Contador învins de Evans pe ”Alpe D'Huez-ul Bretaniei”

Cadel Evans a reuşit să îi ia faţa lui Alberto Contador la sprint Foto: Reuters
Cadel Evans a reuşit să îi ia faţa lui Alberto Contador la sprint Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 05 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 05 iulie 2011 19:41

Lupta pentru victoria finală în Turul Franţei a început deja. Cine îşi imagina că încă din a patra zi Alberto Contador ( Saxo Bank) şi Cadel Evans ( BMC) se vor bate pentru victoria de etapă?

Etapa a început liniştit, abia după 9 kilometri, 5 rutieri reuşind să se rupă de pluton. Insausti Izagirre (Euskaltel Euskadi), Imanol Erviti (Team Movistar), Blel Kadri (AG2R), Johnny Hoogerland (Vacansoleil) şi Jeremy Roy (Francaise des Jeux) au condus ostilităţile pe aproape toată lungimea etapei. Avansul lor s-a ridicat pînă la 4 minute şi 55 de secunde, avans însă care a fost insuficient. Cei cinci au fost prinşi cu mai puţin de patru kilometri înainte de final.

Andy pierde 8 secunde
Contador a atacat pe ultima căţărare la Mur-de Bretagne, în încercarea de a mai recupera ceva din timpul pierdut în primele două etape. Panta de 10% l-a ajutat, fragilitatea lui Andy Schleck (Leopard Trek) pe căţărările abrupte lăsîndu-l în spatele ibericului.

Principalul rival fusese îndepărtat, dar nu şi Cadel Evans. Încet, în frunte s-a format un mic grup în care se mai aflau, printre alţii, şi Alexandre Vinokourov (Team Astana), Philippe Gilbert (Omega Pharma), Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) şi Frank Schleck (Leopard Trek).

Gilbert a încercat să realizeze dubla după victoria din prima etapă, dar tentativa sa de a scăpa de urmăritori a fost imediat anulată de Contador. Surprinzător, Evans a declanşat atacul pentru victoria de etapă, în încercarea de a prelua Tricoul Galben. A fost însă urmat imediat de liderul Saxo Bank. Cei doi au sprintat spre linia de sosire, australianul trecînd primul cu doar cîţiva centimentri avans. A cucerit ”Alpe D'Huezul Bretaniei”, dar lider rămîne în continuare Hushovd, norvegianul menţinînd în continuare avantajul de o secundă la general.

Andy Schleck a sosit cu o întîrziere de 8 secunde, distanţa dintre el şi Contador fiind acum de un minut şi 34 de secunde.

Rojas rămîne în ”verde”
Cele 17 puncte adunate în etapa a patra îi asigură lui Jose Joaquin Rojas (Team Movistar) în continuare primul loc în clasamentul sprinterilor. Pe locul doi a urcat Cadel Evans (80p), iar pe trei se află Philippe Gilbert (77p). În clasamentul căţărătorilor, pe primul loc a urcat Cadel Evans, în timp ce Thomas Geraint (Sky Pro Cycling) păstrează Tricoul Alb.

Mîine, plutonul va pleca din Carhaix, iar după ce va parcurge 164,5 kilometri se va opri la Cap Frehel. O etapă croită pentru un finiş la sprint. Pe parcurs, rutierii se vor întîlni cu o căţărare de categoria 4 la Cote de Gurunhuel şi un spint intermediar la Goudelin.

Clasamentul etapei
1. Cadel Evans (BMC) 4h 11'39"
2. Alberto Contador (Saxo Bank)
3. Alexandre Vinokourov (Team Astana)
4. Rigoberto Uran (Sky Pro Cycling)
5. Philippe Gilbert (Omega Pharma)
6. Thor Hushovd (Garmin-Cervelo)
7. Frank Schleck (Leopard Trek)
8. Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi)
9. Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma)
10. Andreas Kloden (Radio Shack)

Clasamentul general
1. Thor Hushovd (Garmin-Cervelo) 13h 58'25"
2. Cadel Evans (BMC)    +1"
3. Frank Schleck (Leopard Trek)    +4"
4. David Millar (Garmin-Cervelo)    +8"
5. Andreas Kloden (Radio Shack)    +10"
6. Bradley Wiggins (Sky Pro Cycling)    +10"
7. Thomas Geraint (Sky Pro Cycling)    +12"
8. Edvald Boasson Hagen (Sky Pro Cycling)    +12"
9. Andy Schleck (Leopard Trek)    +12"
10. Jakob Fuglsang (Leopard Trek)    +12"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
andreicosmin1013
andreicosmin1013  •  06 Iulie 2011, 10:54

nu mai este sprinter de top 5 , insa nici catarator sau om de clasice nu e. asa ca pentru el e o performanta foarte frumoasa ca a ramas cu primii oameni. Allez Allez Andy

zamolxes2004
zamolxes2004  •  06 Iulie 2011, 09:23

hushovd nu mai e sprinter de mult timp

sarpe19
sarpe19  •  06 Iulie 2011, 00:35

EUROSPORT

Vezi toate comentariile (5)
Comentează