SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2015, 4-26 IULIE

Cum răspunde Chris Froome acuzațiilor de dopaj: "Nimic nu îmi distrage atenția în Turul Franței!"

Chris Froome, în galben, domină autoritar Turul Franței, foto: reuters
Chris Froome, în galben, domină autoritar Turul Franței, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 21 iulie 2015 18:24

"M-am concentrat mereu pe cursă și cred că evoluția mea a arătat asta. Nimic nu mă va distrage în această direcție". Acesta a fost răspunsul liderului din Turul Franței, britanicul Chris Froome, la adresa vocilor celor care îl acuză de dopaj

În vîrstă de 30 de ani, rutierul de la Sky are un avantaj consistent față de orice rival, în condițiile în care mai e o singură săptămînă din Marea Buclă. Chris Froome a dominat Turul Franței cu același autoritate ca-n 2013, atunci cînd și-a adjudecat primul tricou galben din carieră.

Columbianul Nairo Quintana este al doilea clasat în clasamentul general, la o distanță consistentă, 3 minute și 10 secunde, în timp ce Alberto Contador (4 minute și 23 de secunde) sau Vincenzo Nibali (7 minute și 49 de secunde) au mai mult șanse teoretice de a reveni în cursă.

Mulți pasionați de ciclism, precum și spectatori de pe marginea șoselelor, au contestat evoluția britanicului. S-a ajuns chiar și la gesturi oribile, Froome fiind atacat cu un pahar de urină în etapa a 15-a, în timp ce echipa Sky a fost huiduită cvasi-permanent în etapele montane!

"E evident că sînt multe speculații și multă neîncredere în jurul performanțelor noastre, dar nu înțeleg de ce ni se întîmplă numai nouă și nu e același nivel de circumspecție și în privința celorlalți rutieri care merg bine?", s-a întebat Froome. "Comparativ cu acum doi ani, mă simt mult mai puternic în această zi de pauză. În 2013, încercam doar să termin totul, acum sînt într-o poziție mult mai solidă".

Clasamentul general:

1 Christopher Froome (MBr) Sky 64:47:16  
2 Nairo Quintana (Col) Movistar  0:03:10  
3 Tejay Van Garderen (USA) BMC 0:03:32  
4 Alejandro Valverde (Spa) Movistar 0:04:02  
5 Alberto Contador (Spa) Tinkoff-Saxo 0:04:23  
6 Geraint Thomas (GBr) Sky 0:05:32  
7 Robert Gesink (Ned) LottoNL-Jumbo 0:06:23  
8 Vincenzo Nibali (Ita) Astana 0:07:49  
9 Bauke Mollema (Ned) Trek 0:08:53  
10 Warren Barguil (Fra) Giant-Alpecin 0:11:03 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează