SPORTURI  »  CICLISM  »  AMSTEL GOLD RACE

Cunego cîştigă Amstel Gold Race

Articol de - Publicat duminica, 20 aprilie 2008 00:00

Damiano Cunego se impune în Amstel Gold Race după un sprint regal, în compania unor rutieri precum Fränk Schleck (CSC), Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) sau Davide Rebellin (Gerolsteiner)


Damiano Cunego se impune în Amstel Gold Race după un sprint regal, în compania unor rutieri precum Fränk Schleck (CSC), Alejandro Valverde ( Caisse d'Epargne) sau Davide Rebellin (Gerolsteiner)

Cursa a fost animată de o evadare timpurie formată din trei rutieri insistenţi, Kristof Vandewalle (Topsport Vlaanderen), Albert Timmer (Skil-Shimano) şi Yuriy Krivtsov (AG2R), care au deschis drumul pentru pluton timp de mai bine de 200 de kilometri. Condus impecabil de Slipstream, plutonul a realizat joncţiunea cu 38 de kilometri înainte de final şi a abordat cu atenţie pantele de pe Kruisberg. Serguei Ivanov (Astana) şi Christian Pfannberger (Barloworld) şi-au luat inima în dinţi şi au atacat la baza ascensiunii de pe Fromberg, cu 17 borne înainte de sosire, însă au fost ajunşi repede.

În ultima porţiune a cursei, aflată în uşoară ascensiune, din pluton s-a desprins un grup puternic al "cuţitelor lungi", ce a reuşit să controleze cursa pînă la final. Davide Rebellin (Gerolsteiner), Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne), Fränk Schleck (CSC), Damiano Cunego (Lampre), Ivanov (Astana), Kroon (Rabobank), şi Pfannberger (Barloworld) şi-au disputat victoria în ultimii kilometri. Italianul de la Lampre avea să îşi treacă în palmares prima lui Clasică de primăvară de anvergură, după un sprint prelungit în care le-a ţinut piept lui Schleck şi Valverde pe celebra căţărare Cauberg.

Clasament final:
1 Damiano Cunego (Ita) Lampre
2 Fränk Schleck (Lux) Team CSC
3 Alejandro Valverde (Spa) Caisse d'Epargne
4 Davide Rebellin (Ita) Gerolsteiner
5 Thomas Dekker (Ned) Rabobank

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
 •  20 Aprilie 2008, 23:11

Cat despre Cunego, el e bun pe munte, dar la un contratimp lung se alege praful de tot ce castiga pe munte.

 •  20 Aprilie 2008, 23:10

Nu am spus ca este un nou venit. Vreau sa subliniez faptul ca, daca va fi in forma, eu il vad in top 3 in Turul Frantei. Radeti, voi, radeti, dar nu se stie cum sare iepurele si ce se intampla cu alti ciclisti. Tin sa va spun ca Alberto Contador avea la inceputul Turului Frantei de anul trecut cota 50/1.

 •  20 Aprilie 2008, 23:08

:) ce ma bucur pt el, de la moartea lui Pantani, e febletea mea, sper totusi sa faca treaba in turul Frantei

Vezi toate comentariile (13)
Comentează