SPORTURI  »  CICLISM  »  REVENIRE

Danilo Di Luca va reveni în plutonul profesionist

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 octombrie 2010 00:00

Rutierul italian Danilo Di Luca, suspendat pentru dopaj în 2009, va putea să se întoarcă în plutonul profesionist, după ce Tribunalul Anti-Doping al Comitetului Olimpic Italian a hotărît să-i reducă pedeapsa, datorită colaborării sale cu anchetatorii, anunţă Gazetta dello Sport

 

Comisia anti- doping a decis ca Di Luca, a cărui suspendare a început la 22 iulie 2009, să primească o sancţiune de 9 luni şi şapte zile, ceea ce înseamnă că fostul tricou roz din Giro 2007 poate să se întoarcă în ciclism.

În Turul Italiei 2009, Danilo Di Luca a picat două teste anti-doping, amîndouă descoperind EPO CERA în organismul rutierului. În timpul anchetei, Di Luca a contribuit cu informaţii importante, alte investigaţii fiind deschise ulterior. Conform codului Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA), un rutier care colaborează în timpul anchetei poate primi o reducere a sancţiunii. Singurul semn de întrebare rămîne însă faptul că Di Luca este la a doua suspendare pentru dopaj, după cea de trei luni din 2007, cauzată de afacerea „Petrol pentru droguri”, iar un rutier care este prins dopat de două ori riscă o suspendare pe viaţă.

Sezonul următor, Di Luca ar putea concura pentru echipa lui Mauro Gianetti, Geox (fostă Footon Servetto), unde îi va avea coechipieri pe spaniolul Carlos Sastre şi pe rusul Denis Menchov.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează