SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM / TURUL FRANTEI

Dopat!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 iulie 2007 00:00

Alexandr Vinokurov a picat testul de singe dupa contratimpul cistigat simbata. Cotidianul L'Equipe a dezvaluit ieri ca Vinokurov a calcat strimb in aceasta editie a Turului. Dupa un inceput marcat de cazatura din etapa a 5-a, kazahul cu genunchii bandajati a renascut in contratimpul de la Albi, desfasurat simbata. L-a cistigat atit de clar, incit lumea ciclismului incepea iar, timid, sa mai creada in minuni. Cu atit mai mult cu cit Vino s-a impus si in etapa de luni, din Pirinei, una extrem de dificila.

Testul facut de rutierul de la Astana dupa victoria de la Albi a revelat insa ca in singele acestuia se gaseau doua tipuri de globule rosii, ceea ce inseamna ca a beneficiat de o transfuzie de la un donator compatibil chiar inainte de cursa. Analiza a fost facuta de laboratorul Chatenay-Malabry, situat in apropiere de Paris.
"Cind se intimpla asta unui tip cu asemenea statura si clasa, noi, ceilalti, am putea, pur si simplu, sa ne facem bagajele si sa plecam acasa", a spus ciclistul britanic David Millar, care a revenit in Le Tour anul trecut, dupa ce a ispasit o pedeapsa de 2 ani pentru dopaj.

Vinokurov (33 de ani) era unul dintre favoritii la izbinda finala inainte de inceperea Marii Bucle, dar cazatura l-a trimis departe in ierarhie. Dupa contratimpul de simbata, revenise in carti, dar etapa de duminica i-a adus o intirziere de 28 de minute si 50 de secunde fata de liderul Michael Rasmussen si pozitia a 23-a in clasamentul general.


Astana se retrage
In urma anuntului ca Vinokurov a picat testul de singe, echipa sa, Astana, a comunicat ca se retrage din aceasta editie a Turului Frantei. Rurierul cel mai bine clasat la general al formatiei era Andreas Klöden, pe locul 5, la 5:34 de lider. Andrei Kasecikin era pe pozitia a 8-a, la 7:54. Ceilalti ciclisti de la Astana ramasi in competitie erau insusi Vinokurov (23), Paolo Savoldelli (50), Antonio Colom (51), Serghei Ivanov (57), Maxim Iglinski (63), Daniel Navarro (102) si Gregory Rast (108). Astana conducea in ierarhia echipelor.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close