SPORTURI  »  CICLISM  »  SKY

Două vești-bombă în ciclism: Sky a anunțat că se retrage! Un gigant din Formula 1, McLaren, intră pe piață

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 decembrie 2018 13:08

Compania britanică Sky a anunțat că se va retrage la finalul lui 2019 din sponsorizarea echipei de ciclism la care evoluează nume precum Chris Froome și Geraint Thomas.

Anunțul este unul surprinzător, Sky fiind unul dintre cei mai importanți sponsori din pluton, cu cele mai mari salarii, dar și cu cel mai mare succes.

Sky a creat echipa de ciclism în 2010, având scopul principal cucerirea Turului Franței cu un ciclist britanic. Bradley Wiggins a devenit primul insular din istorie care a îmbrăcat tricoul galben la Paris, în 2012, fiind urmat de Chris Froome, cu 4 victorii, și Geraint Thomas, campionul en-titre din Hexagon.

Considerată cea mai de succes companie de media și telecomunicații din Europa, Sky a fost cumpărată de gigantul american Comcast în 2018. Urmează ca structura sportivă, alături de toți cicliștii, să caute un nou sponsor, dacă vrea să continue în aceași formă și în 2020.

34.000.000 €a fost bugetul Sky pentru 2018, de departe cel mai mare din istoria ciclismului, în condițiile în care un buget mediu în ciclism e de 16,5 milioane de euro

McLaren se bagă în ciclism

Nu doar Sky a surprins pe toată lumea, ci și gigantul de Formula 1 McLaren, care a anunțat că intră în ciclism, alături de echipa lui Vincenzo Nibali, Bahrain-Merida.

McLaren speră să folosească informațiile acumulate în Marele Circ, despre "aerodinamicitate, management și relația om-mașină", și să devină cea mai de succes echipă din ciclism! Sponsorul britanic a achiziționat jumătate din Bahrain și va apărea pe tricourile cicliștilor în 2019.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
709871656065852
Sandu Muresan  •  12 Decembrie 2018, 13:46

poate cei care vor veni nu vor umbla cu cibarul de zer dupa ,,frumi,´.vor jucacinstit ,pt toti care iubesc ciclismul le este clar ce a facut SKY

Vezi toate comentariile (1)
Comentează