SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Evans l-a umilit pe Schleck şi nu mai poate pierde Tricoul Galben

Cadel Evans îmbracă pentru prima dată în această ediţie Tricoul Galben
Cadel Evans îmbracă pentru prima dată în această ediţie Tricoul Galben

Articol de - Publicat sambata, 23 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 23 iulie 2011 19:48

Turul Franţei 2011 a fost tranşat la contratimpul de la Grenoble, unde Cadel Evans ( BMC) l-a spulberat pe Andy Schleck ( Leopard Trek), terminînd la mai bine de două minute şi jumătate de luxemburghez.

S-a încheiat calvarul pentru Evans. După două ediţie pierdute la contratimp, australianul s-a răzbunat şi a rupt şoseaua în două la Grenoble. A mers perfect, aşa cum a făcut-o pe toată durata celor trei săptămîni, iar la final a izbucnit în lacrimi. S-a eliberat de toată tensiunea acumulată în ultimii ani.

Andy dezamăgeşte
Cadel a sosit la 7 secunde în spatele lui Tony Martin (HTC Highroad), dar la peste un minut de ceilalţi rutieri. Andy Schleck avea 57 de secunde avans faţă de australianul, dar le-a pierdut la jumătatea cursei.

Luxemburghezul a dezamăgit crunt. Contratimpul său nu s-a îmbunătăţit deloc şi, deşi spunea că traseul îi este favorabil la început, a încheiat abia pe locul al 17-lea. Tricoul Galben parcă n-a părut o motivaţie pentru Andy, care a fost depăşit şi de adevăratul simbol al motivaţiei în acest Tur, Thomas Voeckler (Europcar)

Schleck a sosit la două minute şi 31 de secunde şi a pierdut din nou Turul Franţei. Alberto Contador (Saxo Bank) a sosit al treilea, asigurîndu-şi locul 5 în clasamentul general.

Mîine are loc ultima etapă, cînd plutonul se va opri la Paris. O ultimă zi în care sprinterii vor ieşi din nou la rampă, iar rutierii de la BMC vor ciocni cîteva pahare de şampanie pentru a sărbători succesul lui Cadel Evans.

Clasamentul etapei
1. Tony Martin (HTC Highroad) 55'33"
2. Cadel Evans (BMC) +0'07"
3. Alberto Contador (Saxo Bank) +1'06"
4. Thomas de Gendt (Vacansoleil) +1'29"
5. Richie Porte (Saxo Bank) +1'30"
6. Jean-Christophe Peraud (AG2R) + 1'33"
7. Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) +1'37"
8. Fabian Cancellara (Leopard Trek) +1'42"
9. Peter Velits (HTC Highroad) +2'03"
10. Rein Taaramae (Cofidis) +2'03"

Clasamentul general
1. Cadel Evans (BMC) 83h 45'20"
2. Andy Schleck (Leopard Trek) +1'34"
3. Frank Schleck (Leopard Trek) +2'30"
4. Thomas Voeckler (Europcar) +3'20"
5. Alberto Contador (Saxo Bank) +3'57"
6. Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) +4'55"
7. Damiano Cunego (Lampre-ISD) + 6'05"
8. Ivan Basso (Liquigas) +7'23"
9. Tom Danielson (Garmin-Cervelo) +8'15"
10. Jean-Christophe Peraud (AG2R) +10'11"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
t_valyk
t_valyk  •  24 Iulie 2011, 20:07

sanderoalex are perfecta dreptate, Andy a gresit grav cand a ramas blocat in rivalitatea cu Contador, adevaratul adversar era Cadel. Daca ar fi conlucrat cu Alberto il aducea si pe acesta mai sus la general si astfel Cadel ar fi avut o grija in plus, mai ales ca spaniolul nu face figuratie la contratimp.Pentru un om de clasament general Andy are un contratimp execrabil, daca ar fi pierdut regulat cate 2-3 minute fata de Ullrich la contratimp nici Lance nu cred ca mai aduna 7 tururi.Problema este ca Andy nu pare sa isi imbunatateasca contratimpul cu toate ca il are in echipa ce Cancelara si a declarat ca lucraza la aceasta disciplina.

t_valyk
t_valyk  •  24 Iulie 2011, 20:10

Am exagerat putin, nu prea poti sa concurezi la nivel maxim in 3 tururi dar macar 2 poti aborda.Un "cuplaj" Italia-Polonia sau Franta-Spania ar fi foarte abordabil pentru ciclisti de pro tur.Turul Poloniei vad ca este promovat tot mai mult si daca ar beneficia de ciclisti care in loc de turul Frantei ar alege Italia-Polonia ar fi foarte spectaculos.Au toate formele de relief si pot organiza in cativa ani un tur care sa rivalizeze cu turul Italiei.Stie cineva care ciclisti din top 20 in turul Frantei vor fi in Spania?

t_valyk
t_valyk  •  24 Iulie 2011, 19:57

Hai sa ne batem in cati km am facut pe bicicleta si asa stabilim cine are dreptate.Poate nici nu stiu sa merg pe bicicleta dar macar pot trece peste favoritii personali si pot observa evidenta.Contador a castigat lejer un tur al Italiei foarte dificil si apoi a facut o figura foarte buna in turul Frantei in conditiile in care nu a avut echipa si a si cazut.Nici un concurent care a fost peste el la general nu a pedalat in turul Italiei anul asta, ce ar fi fost acum daca toti erau si acolo?Lance a scris istorie in turul Frantei dar nu il mai prindeai in alt tur decat la antrenament.Contador a mers la castig in ambele competii.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează