SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL SIBIULUI

„Extratereștrii” în inima Transilvaniei » Cei de la Bora-hansgrohe au câștigat toate etapele, mai puțin prologul!

Cicliștii urcă strada, văcuța o coboară, iar de la fereastră pândește fotograful amator Foto Sebastian Marcovici – Focus Photo +7   FOTO
Cicliștii urcă strada, văcuța o coboară, iar de la fereastră pândește fotograful amator Foto Sebastian Marcovici – Focus Photo

Articol de - Publicat luni, 27 iulie 2020 20:15 / Actualizat luni, 27 iulie 2020 22:39

Două echipe de World Tour, în premieră pentru ciclismul din România, au fost prezente în orașul de pe Cibin și au ridicat la un alt nivel cursa câștigată de Gregor Mühlberger

Cea de-a zecea ediție a Turului Ciclist al Sibiului a fost una de poveste. Pandemia de coronavirus, care a fost cât pe ce să anuleze evenimentul, așa cum s-a întâmplat cu mute alte competiții majore, inclusiv Jocurile Olimpice și Campionatul European de fotbal, a influențat mult până la urmă ediția aniversară.

Turul Ciclist al Sibiului a fost prima competiție de clasificare 1 continentală de după pauza de 4 luni luată de ciclismul mondial, iar organizatorii au avut de unde alege, peste 40 de echipe, inclusiv din prima linie, manifestându-și interesul de a fi la start. În cele din urmă au fost selectate 25, iar 22 de echipe au ajuns până la urmă la Sibiu. În premieră pentru ciclismul românesc, și două echipe de World Tour. Cicliști care anul trecut erau văzuți în Turul Franței sau Turul Spaniei au alergat acum pe coclaurile Sibiului și au urcat cel mai spectaculos drum din lume, Transfăgărășanul.

Bora-hansgrohe și Israel Start-Up Nation, cele două echipe de World Tour, au ridicat mult nivelul competiției de la Sibiu. În special cicliștii de la Bora au făcut senzație, câștigând cele două etape și două semietape, iar dacă ploaia nu ar fi căzut din abundență deasupra Sibiului la ora Prologului, probabil că l-ar fi câștigat și pe acesta.

„Extratereștrii” în inima Transilvaniei » Cei de la Bora-hansgrohe au câștigat toate etapele, mai puțin prologul!

Nu e pentru cine se pregătește...

Bora-hansgrohe a venit la Sibiu cu Pascal Ackermann, cel mai bine clasat ciclist al ei în ierarhia mondială, învingător în două etape ale Turului Italiei 2019 şi câştigător al clasamentului pe puncte. Patrick Konrad, un alt nume important, era așteptat să se lupte pentru victoria în etapa-regină de pe Transfăgărășan.

Până la urmă, marea victorie în Turul Ciclist al Sibiului nu a fost obținută de nciunul dintre ei, ci de coechipierul lor Gregor Mühlberger. Acesta din urmă l-a învins pe Konrad la Bâlea Lac. Etapa a II-a i-a revenit lui Ackermann, iar în contratimpul individual din ultima zi, Mühlberger a luat un avans decisiv, de peste un minut, în fața lui Konrad, marele perdant la Sibiu. Semietapa 3B l-a avut în frunte din nou pe Ackermann.

Surpriza Văidian

Iustin Ioan Văidian, component al echipei naționale a României, a realizat surpriza în Prolog. În vârstă de numai 19 ani, Văidian este originar din Sibiu. El a practicat mai întâi înotul, după care s-a reorientat spre ciclism. Sibianul - profitând și de faptul că a evoluat acasă și cunoștea foarte bine traseul - a avut un parcurs foarte bun în Prolog, terminând pe 8 la general și devenind astfel primul purtător al tricoului roșu. 

Tricourile din Turul Sibiului

Tricoul galben, clasamentul general individual pe timpGregor Mühlberger (Bora-hansgrohe)
Tricoul alb, clasamentul cățărătorilorGregor Mühlberger (Bora-hansgrohe)
Tricoul verde, clasamentul general individual pe puncteGregor Mühlberger (Bora-hansgrohe)
Tricoul cu buline, cel mai bun tânăr U23Erik Frisk Bergström (Team Bike Aid)
Tricoul albastru, clasamentul sprinterilorPawel Bernas (Mazowzse Serce Polski)
Tricoul roșu, cel mai bun românSerghei Țvetcov (Naționala României)
Cea mai bună echipăElkov Kasper

Citește și alte știri din ciclism

Bora peste tot! Mühlberger a câștigat ediția a X-a a Turului Ciclist al Sibiului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
fortzzza
fortzzza  •  28 Iulie 2020, 01:26

Pare uimitor ca exista si un alt articol, in afara de foRbal, in Gazeta. De aici si comentariile lipsa. Ceea ce publicati, aia aveti/culegeti.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează