SPORTURI  »  CICLISM  »  DECIZIE

Federaţia Spaniolă de Ciclism îl va susţine pe Contador! Află poziţia sportivului!

Alberto Contador
Alberto Contador

Articol de GSP - Publicat joi, 24 martie 2011 00:00 / Actualizat joi, 24 martie 2011 21:00

UPDATE // "Eu sunt dintre aceia care cred că lucrurile se întîmplă pentru că aşa trebuie să se întâmple şi probabil că trebuie să ajungem la TAS pentru ca nevinovăţia mea să fie clară pentru toată lumea. Nu-mi place ce s-a întîmplat, însă am încredere deplină în argumentele pe care avocaţii mei le-au prezentat", a spus Contador, la finalul celei de-a patra etape a Turul Cataluniei.

Federaţia Spaniolă de Ciclism a anunţat că respectă decizia Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI) de a face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul rutierului Alberto Contador, însă a menţionat că va apăra "nevinovăţia" sportivului, informează AFP.

"În acest dosar, Federaţia Spaniolă de Ciclism (RFEC) va susţine decizia comisiei sale şi va întreprinde toate acţiunile necesare pentru a garanta nevinovăţia sportivului", se arată într-un comunicat al forului spaniol.

Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a făcut apel, joi, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, unde a contestat decizia federaţiei spaniole de a-l achita pe rutierul Alberto Contador, depistat pozitiv cu clenbuterol la ediţia din 2010 a Turului Franţei.

Contador, câştigător al Turului Franţei în 2010, a fost depistat pozitiv în timpul competiţiei, la 21 iulie. În eşantioanele prelevate de la sportiv s-au descoperit urme infime de clenbuterol, produs interzis. Rutierul spaniol a explicat prezenţa urmelor prin faptul că ar fi fost victima unei contaminări alimentare şi a obţinut câştig de cauză la federaţia spaniolă, prima instanţă competentă în acest caz.

Alberto Contador participă în aceste zile la Turul Cataluniei, în care este lider după trei etape.

Sursa: Mediafax

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ornitoric
ornitoric  •  25 Martie 2011, 11:12

unii se dopeaza , altii sunt dopati , asa ca unul nu-i curat !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează