SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM / TURUL FRANTEI

Final in Turul Frantei

Articol de GSP - Publicat luni, 30 iulie 2007 00:00

Trei saptamini de scandaluri si de pedalat s-au incheiat ieri pe Champs-Elysees cu Alberto Contador victorios. Turul Frantei n-a murit, asa cum anuntau ziarele din Franta, el se transforma. Anul trecut, Floyd Landis a fost lovit de analizele doping la citeva zile dupa ce se mindrise cu locul intii in capitala Frantei. In 2007, Marea Bucla s-a scuturat de elementele perturbatoare ale dopajului pe parcursul celor 3.750 de kilometri, atita cit a insemnat Le Tour. Primul nume greu a fost Vinokurov depistat pozitiv dupa contratimpul de la Albi. El a parasit caravana cu toata echipa Astana. Apoi, Rasmussen, purtatorul tricoului galben, a fost suspendat de echipa sa pentru ca a sarit peste citeva controale antidoping inopinate, fiind de negasit. "Turul mi-a fost furat!", razbate din Danemarca vocea lui Ramussen in ziua in care Contador imbraca poate definitiv tricoul galben.

Dar este spaniolul curat? El spune ca da si neaga ca ar fi avut legaturi cu afacerea Puerto, care a mazilit multi ciclisti in 2006. "Eram component al formatiei Liberty Seguros si am fost implicat din greseala. Uniunea Ciclista Internationala si-a rectificat decizia dupa o saptamina si astfel am putut continua sa rulez", a spus Contador. Chiar si asa i se pare incorect sa ofere singe pentru a i se compara ADN-ul, dar daca ar fi obligat ar face-o. Cu suspiciuni sau fara ele, Contador ( Discovery Channel) s-a imbracat in galben intens pe Champs-Elysees sub ochii lui Lance Amstrong.

Ultima pentru Bennati
Italianul Daniele Bennati a cistigat etapa de parada cu sosirea la Paris. Cclistul s-a impus dupa 146 de kilometri intr-un sprint purtat la viteza redusa. Pentru rutierul de la Lampre este a doua victorie de etapa in acest an. Tricoul verde pentru cel mai bun sprinter i-a revenit lui Tom Boonen de la Quick Step, aflat in premiera intr-o astfel de postura.

Tricouri distinctive
Galben (lider in clasamentul general) Alberto Contador (Discovery Channel)
Alb (cel mai bun tinar) Alberto Contador (Discovery Channel)
Verde (cel mai bun sprinter) Tom Boonen (Quick-Step)
Alb cu buline rosii (cel mai bun catatarator)  Mauricio Soler (Barloworld)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează