SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL CICLIST AL ŢINUTULUI SECUIESC 2012

Finiş în Turul Ţinutului Secuiesc. Popkov, campion pe ultima sută de metri

Articol de GSP - Publicat luni, 13 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 19 iulie 2013 13:16

Duminică, Turul Ţinutului Secuiesc a rulat ultimii kilometri din acest an în Miercurea Ciuc. Chiar dacă a cîştigat ultima etapă, grecul Tamouridis (Tableware) nu a terminat în clasamentul general decît pe poziţia a noua, lăsîndu-i titlul de campion ciclistului din Ucraina, Vitaliy Popkov (ISD). 

Slovenul Matei Marin a condus ierarhia generală pînă în ultima zi de concurs, cînd a coborît pe ultima treaptă a podiumului din cauza unei clasări mai slabe în cea de-a patra etapă. Duminică, competiţia s-a împărţit în două: etapa de dimineaţă (A) şi cea de seară (B). Dacă la Harghita Băi a triumfat Matja Kvasina (Tuşnad), unul dintre favoriţii ciucanilor, spre seară, Ioannis Tamouridis a fost mai bun decît competitorii săi, într-o probă de viteză. 

Vitaly Popkov (ISD) a pîndit momentul oportun ca să preia şefia clasamentului general, devansîndu-l pe Matei Marin (ARB) cu  46 de secunde. Între cei doi, locul secund a fost ocupat de Anatoliy Pakhtusov (ISD), un alt rutier de la echipa ucraineană.

Evoluţie bună pentru echipa "gazdă"

Echipa Tuşnad Cycling Team a fost ca la ea acasă în Miercurea Ciuc, avînd aportul suporterilor veniţi special să o încurajeze. Şi au avut şi motive de bucurie. Matja Kvasina, croatul în vîrstă de 31 de ani, a avut cea mai bună evoluţie din echipa sa. A fost la 2 minute distanţă de a urca pe podium la finalul Turului Ţinutului Secuiesc şi a trebuit să se mulţumească şi cu locul 4.

Locul 11 pentru cel mai bun român

Andrei Nechita (CS Otopeni), ciclistul care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Londra, a încheiat pe locul 11, în spatele austriacului Markus Eibegger (ARB), aceasta fiind şi cea mai bună clasare pentru un rutier român.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ulle
ulle  •  13 August 2012, 18:11
Postat de janec pe 13 August 2012, 17:29

Denumirea Ținutul Secuiesc ( Székelyföld, Szeklerland, Terra Siculorum ) e mult mai veche decât denumirea România. Turul ciclist a Ținutului Secuiesc e cel mai bun tur din România. Are cicliști mai buni și mai mulți.

Hai mă, pe cuvântul tău?

janec
janec  •  13 August 2012, 17:29

Denumirea Ținutul Secuiesc ( Székelyföld, Szeklerland, Terra Siculorum ) e mult mai veche decât denumirea România. Turul ciclist a Ținutului Secuiesc e cel mai bun tur din România. Are cicliști mai buni și mai mulți.

cristimcl
cristimcl  •  13 August 2012, 15:56
Postat de raul4steaua pe 13 August 2012, 12:50

Ce sosele avem de toata jena.

Soselele din Harghita sunt bune. Ce se vede in fotografii e un drum secundar, spre o statiune undeva in munti.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează