SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Froome a luat frâiele: britanicul a câștigat una din cele mai dificile etape ale acestei ediții

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 iulie 2016 23:03

Chris Froome, unul dintre favoriții la victoria finală, a câștigat ieri etapa a opta a Turului Franței, dintre Pau și Bagnères-de-Luchon, 183 kilometri.

Una dintre cele mai dificile etape ale acestei ediții a avut pe traseu Col du Tourmalet, cățărare de categorie superioară, plus alte două ascensiuni de primă categorie.

Componentul echipei Sky a luat cursa pe cont propriu pe ultima coborâre a zilei și a câștigat etapa, preluând și tricoul galben, cel de lider.

"Nu am planificat nimic. M-am gândit să încerc pe coborâre, mai ales că nu mi-au ieșit celelalte atacuri de pe urcare. A fost tare! Cursele de biciclete sunt distractive, dar poate am consumat cam multă energie. Urmează o etapă grea. E un sentiment incredibil atunci când câștigi. Colegii mei au mers foarte bine și am câștigat pentru ei", a spus britanicul  în vârstă de 31 de ani, care a pus secunde bune între el și ceilalți favoriți.

Azi, rutierii vor pedala în Spania și Andorra, între Vielha-Val d'Aran și Andorre-Arcalis, pe 184 km. O etapă cu cinci ascensiuni, una de categorie superioară și patru de primă categorie.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  10 Iulie 2016, 12:38

Froom a castigat turul ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează