SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI, ETAPA A 17-A

Galben imbatabil » Armura lui Froome a rezistat în etapa inaugurală din Alpi, cîștigată de Geschke

Articol de - Publicat joi, 23 iulie 2015 00:00

Germanul Simon Geschke (Giant-Alpecin) a cîștigat etapa inaugurală din Alpi, într-o zi în care mulți au încercat să spargă armura galbenă a lui Chris Froome, doar pentru a se resemna cu încă o înfrîngere

Cea de-a 17-a etapă a Turului Franței i-a îngropat definitiv speranțele lui Alberto Contador, care a făcut pană pe ultima coborîre a zilei și a trecut linia de sosire la aproximativ două minute după grupul compact al favoriților. Plutonul a avut de parcurs 161 de kilometri între Digne-les-Bains to Pra-Loup, cu 5 cățărări repertoriate, un profil desenat perfect pentru o evadare masivă. 28 de rutieri s-au răsfirat de-a lungul traseului, Simon Geschke supraviețuind fiecărui obstacol al zilei și ridicînd brațele pe linia de sosire în urma unui efort solitar de 15 kilometri. A fost prima victorie într-un Mare Tur pentru neamțul în vîrstă de 29 de ani, podiumul zilei fiind completat de Andrew Talansky (Garmin-Cannondale) și Rigoberto Uran (Etixx-QuickStep).

Chris Froome și-a apărat fără emoții tricoul galben. Rutierul de la Sky a răspuns cu autoritate fiecărui atac, indiferent dacă acțiunile provocatoare purtau semnătura lui Alberto Contador, Vincenzo Nibali sau Nairo Quintana. Britanicul în vîrstă de 30 de ani stă la adăpostul unui ecart de cel puțin 3 minute față de oricare urmăritor în clasamentul general. Urmează alte 3 zile infernale în Alpi, teren suficient pentru atacuri, dar Turul pare decis.

Abandon de marcă

Etapa de la Pra Loup a purtat supranumele de "Cimitirul Canibalilor", în amintirea ediției din 1975, cînd cel mai mare ciclist din toate timpurile, belgianul Eddy Merckx, s-a sufocat pe ultima cățărare a zilei și a cedat tricoul galben francezului Bernard Thévenet. Nefasta denumire a fost onorată ieri prin abandonul americanului Tejay van Garderen (BMC), locul 3 în clasamentul general, care s-a văzut nevoit să abandoneze devreme din cauza unor dureri insuportabile de cap apărute în ziua de pauză.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
victor_l
victor_l  •  23 Iulie 2015, 13:31

@ drughi009, da` tu ce ierburi folosesti? sau de vina e caldura?

114886405521832
Paun Danut  •  23 Iulie 2015, 11:17

tu prietene drughi009 de unde stii daca froome triseaza? esti expert sau dai in bobi? preluati idioteniile unora parca nu aveti minte

1615709148708568
Amalia Banu  •  23 Iulie 2015, 10:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează