SPORTURI  »  CICLISM  »  ANGLIA

Marea evadare » „Cred că am fost beat 12 nopți din 14” » Geraint Thomas, fost câștigător în Turul Franței, vacanță extremă în intersezon

Geraint Thomas: „Cred că am fost beat 12 nopți din 14” (foto: Instagram)
Geraint Thomas: „Cred că am fost beat 12 nopți din 14” (foto: Instagram)

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 14:12 / Actualizat luni, 13 noiembrie 2023 14:22

Ciclistul britanic Geraint Thomas, 37 de ani, a făcut declarații controversate în presa din Anglia.

Aflat în vacanță, Thomas a vorbit despre cum își petrece zilele libere și i-a lăsat mască pe jurnaliști: „Cred că am stat beat 12 nopți din 14”, a spus pentru The Times UK.

„În ultimele două săptămâni, sincer, cred că am fost beat 12 nopți din 14. De când m-am întors la Cardiff, a fost o nebunie. Mă sunau prietenii să mă întrebe dacă vreau să ies. Și am ieșit, ba la cină, ba pur și simplu într-un pub.

În timpul sezonului, rar beau câte un pahar, dar în afara sezonului îmi dau frâu liber. Cu siguranță, toleranța este mai mică la început, dar simt că acum țin mai mult la băutură... Așa socializez eu. Am nevoie de o evadare”.

Câștigător în Turul Franței și clasat pe locul doi în Turul Italiei, Geraint a mai mărturisit că era considerat plinuț când începuse să concureze pentru Barloworld, în 2007:

Marea evadare » „Cred că am fost beat 12 nopți din 14” » Geraint Thomas, fost câștigător în Turul Franței, vacanță extremă în intersezon
Geraint Thomas (foto: Instagram)

„Se uitau la picioarele mele și spuneau că sunt cam grăsuț”. Remarcile l-au ambiționat să scadă în greutate și să devină unul dintre cei mai importanți cicliști din lume. I-a fost coechipier lui Froome, după care a ajuns el însuși protagonist și a câștigat în Turul Franței.

Și-a schimbat alimentația

Britanicul a povestit și despre schimbările din ultimii ani în ceea ce privește alimentația: „Încă mai avem câteva curse cu conținut scăzut de carbohidrați, dar acum tind să alimentez mult mai mult cursele. După curse sau antrenamente, nu-mi mai este foame, așa că mănânc mai puțin. Când pedalezi, atunci metabolismul tău funcționează și arzi calorii pur și simplu.

Schimbarea s-a produs în ultimii doi ani. În majoritatea curselor, consumăm între 80 și 120 de grame de carbohidrați pe oră. Având acea abordare de tip old-school pentru atât de mult timp, acum mănânc destul de mult și să-mi fac mintea să înțeleagă că asta a fost o provocare. Faptul că am reușit să mă adaptez și să merg mai departe apelând la inovații mi-a permis să rămân competitiv", a mai spus Thomas. 

Din 2010 concurează pentru Team Sky, care acum se numește Ineos Grenadiers, și mai are contract până în 2027. Sezonul trecut s-a clasat pe locul 3 în Turul Franței și s-a impus în Turul Elveției, iar în 2023 a terminat pe 2 în Turul Italiei.

„Spectacolul continuă. Așa este, va trebui să mă suportați încă doi ani. Ineos Grenadiers este a doua mea casă, mă simt bine pe bicicletă și nu m-am gândit niciodată să fac altceva. Acum depinde de mine să decid la ce curse voi participa în sezonul următor", a declarat Thomas după reînnoirea contractului.

Citește și alte articole:

Imaginile săptămânii în sportul european vin din Polivalentă » Adversara Rapidului a urcat în peluză și a cântat cu galeria giuleștenilor
Rapid - Vipers
Imaginile săptămânii în sportul european vin din Polivalentă » Adversara Rapidului a urcat în peluză și a cântat cu galeria giuleștenilor
Managerul celor de la Jumbo-Visma, Richard Plugge, a dezvăluit cum se feresc de suplimentele contaminate: „Un ciclist nu poate lua pur și simplu un supliment fără să știe dacă a fost sau nu testat în prealabil
INEDIT
Managerul celor de la Jumbo-Visma, Richard Plugge, a dezvăluit cum se feresc de suplimentele contaminate: „Un ciclist nu poate lua pur și simplu un supliment fără să știe dacă a fost sau nu testat în prealabil"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează