CICLISM  ·  TURUL FRANȚEI 2018

HAOS în Turul Franței! Fermierii au blocat drumul și poliția a dat cu gaze lacrimogene! Rutierii au primit îngrijiri medicale

Geraint Thomas, foto: reuters +8 FOTO
Geraint Thomas, foto: reuters

Marti, 24 Iulie 2018

Plutonul Turului Franței a fost oprit de câțiva fermieri francezi, care au încercat să împiedice caravana să înainteze, punând baloți de paie pe șosea, la 30 de kilometri după plecarea în etapa a 16-a, dintre Carcassonne și Bagnères-de-Luchon.

Forțele de ordine au intervenit imediat, iar fermierii au fost îndepărtați de poliție cu gaze lacrimogene! Gazele au ajuns la pluton, iar mai mulți rutieri au primit îngrijiri medicale. Cursa a fost neutralizată, cicliștii s-au oprit, iar Peter Sagan a fost văzut resimțindu-se, ochii slovacul fiind roșii.

2018 07 24t103530z 596994172 rc12ad49df50 rtrmadp 3 cycling france

Directorul Turului, Christian Prudhomme, a vorbit cu directorul Uniunii Cicliste Internaționale, David Lappartient, și, după ce plutonul a fost oprit pentru 15 minute, timp în care cicliștii au fost văzuți spălându-se pe față, etapa a 16-a, una importantă pentru clasamentul general, a fost repornită.

Este al doilea incident serios de securitate în Turul Franței.

În cursul ultimelor etape, cei de la echipa Sky au acuzat ostilitatea spectatorilor, care ar fi scuipat oficiali și rutieri ai echipei, iar Vincenzo Nibali, italianul de la Bahrain-Merida, a fost obligat să abandoneze după ce a fost pus la pământ de neglijența unui spectator de pe Alpe D'Huez.

"Am fost informați de protest cu 30 de secunde înainte să ajungem la el. Am înțeles că au fost niște fermieri foarte furioși, iar cicliștii au fost nevoiți să treacă printre ei. Vântul a dus gazul lacrimogen în zona rutierilor", a explicat Matt White, directorul sportiv al echipei Mitchelton-Scott, citat de cyclingnews.com.Miniștri surpriză în Guvernul Orban. Rareş Bogdan şi Raluca Turcan rămân pe dinafară

Libertatea

Comentarii (3)

paiazze  •  24 Iulie 2018, 16:39
Postat de Mihai Dinu pe 24 Iulie 2018, 15:50

Si nu spune nimeni de ce au blocat drumul fermierii? Care-i motivul protestului?

Nu intereseaza, important e ca s-a intrerupt un eveniment sportiv, nu ca oamenii aia protesteaza pentru traiul lor.

Costel Tudor  •  24 Iulie 2018, 15:51

Sunt convins ca acțiunea fermierilor este un protest la adresa Agenției Antidoping care nu l-a suspendat pe FROOE !!!

Mihai Dinu  •  24 Iulie 2018, 15:50

Si nu spune nimeni de ce au blocat drumul fermierii? Care-i motivul protestului?

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA

Turneul din Moscova

Digi 2
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Luxemburg

Digi 4
Program TV complet

Liga 1