SPORTURI  »  CICLISM  »  ZOMEGNAN RESPINGE ACUZAŢIILE LUI MCQUAID

Il Giro contraatacă!

Articol de - Publicat joi, 07 februarie 2008 00:00

Angelo Zomegnan, directorul de evenimente sportive al RCS Sport, a răspuns astăzi acuzaţiilor lui Pat McQuiad privind lista echipelor selectate pentru Turul Italiei 2008.

Referitor la "paşii înapoi cu 20 de ani" pe care organizatorii i-ar fi făcut prin excluderea a patru echipe ProTour, Zomegnan a fost caustic: "Cu tot respectul, acum 20 de ani lucrurile erau mult mai clare decît modul în care s-a făcut selecţia în ultimii 3! Unele echipe ProTour s-au prezentat îndoielnic între 2005 şi 2007 şi de aceea am renunţat la ele! În ceea ce le priveşte pe celelalte, atitudinea mi se pare un pic forţată. Şi ele sunt afiliate la UCI, din cîte ştiu, iar dacă nu le iei în considerare e ca şi cum ţi-ai trata cu măsuri diferite proprii copii!".

 

Situaţia se complică destul de mult, avînd în vedere că 9 echipe importante din ProTour au votat miercuri, în cadrul Conferinţei Internaţionale a Echipelor Profesioniste, să fie stabilită urgent o întîlnire între reprezentanţi lor şi societăţile ce organizează Marile Tururi! "Vom vorbi cu şefii Marilor Tururi pentru a ajunge la o înţelegere. S-ar putea pune problema foarte brutal: ori ne primiţi pe toţi, ori nu venim niciunul!", a declarat Henri van der Aat, managerul interimar al Rabobank. Cele 9 echipe răzvrătite sunt: Astana, High Road, Rabobank, Milram, CSC, Quickstep, Lampre, Liquigas şi Saunier Duval.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
 •  07 Februarie 2008, 19:08

Parerea mea este ca echipa ASTANA trebuia sa fie acceptata in Giro, pentru ca a trecut prin transformari profunde fata de anul trecut si acum are o strategie antidoping foarte buna. Oare faptul ca Astana s-a prezentat indoielnic la TDF anul trecut ( asa cum sustin organizatorii Giro) i-a facut sa nu-i accepte anul acesta in Giro, sau teama ca unul din componentii ei ar putea castiga anul acesta Turul Italiei in defavoarea unui rutier de la o echipa italiana? Sa nu uitam , Astana are in componenta pe Kloden , Contador, Leipheimer, si multi altii care oricand pot sa se impuna intr-um grand tour. ASa ca , rusine organizatorilor Turului Italiei, va este frica de concurentza pentru echipele italiene. Nu mai invocati motivul dopajului pentru excluderea acestor echipe ( cei drept trebuie luptat serios contra dopajului), dar aceste echipe , si in special Astana s-a reformat profund de anul trecut. FORZZA ANDREAS KLODEN!!!!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează