SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2016

Începe Turul Franței! Alberto Contador: "Sunt mai fresh, mai puternic! E cel mai dificil Tur din ultimii ani!"

Alberto Contador, foto: reuters
Alberto Contador, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 iulie 2016 19:58

Spaniolul Alberto Contador (Tinkoff) vânează cel de-al treilea tricou galben din carieră, dar crede că această ediție din Turul Franței, una extrem de muntoasă, ar putea să se decidă abia în ultimele etape.

Turul Franței debutează sâmbătă, cu o etapă în linie de 188 kilometri, între Mont Saint-Michel și Utah Beach. Cea mai tare competiție de ciclism din lume va fi transmisă de Eurosport și are un mare favorit la start, pe britanicul de la Sky, Chris Froome, cel care și-a adjudecat două din ultimele trei ediții.  

În imediată apropiere, Alberto Contador și Nairo Quintana (Movistar) forțează debarcarea campionului en-titre, mai ales că spaniolul în vârstă de 33 de ani crede că "ediția din acest an a Turului este cea mai dificilă din ultimii ani".

"Sunt mai proaspăt și mai puternic ca anul trecut, când am rulat și în Giro. Recuperarea va fi cheia acestui Tur. Trebuie să fiu atent în prima săptămână, ca de obicei, și să nu pierd timp inutil. Lucrurile decisive se vor întâmpla în cea de-a treia săptămână a competiției, însă s-ar putea ca învingătorul să se decidă abia în etapa a 20-a (din 21). Nu poți să îl treci cu vederea pe Quintana (locul 2 de anul trecut), dar Froome are o echipă incredibilă la Sky" Contador la conferința de presă ce precede Turul

Cum echipa Tinkoff dispare după acest sezon, Contador trebuie să își găsească contract pentru anul viitor, presa speculând diferite negocieri cu cei de la Trek-Segafredo, care rămân fără superstarul Fabian Cancellara.

Întrebat de acest lucru, Contador a explicat: "Mai am două sezoane de rulat, dar nu știu unde voi face asta. Deocamdată sunt concentrat pe Tur, fiindcă am muncit foarte mult ca să câștig un nou titlu".

3535de kilometri are cea de-a 102-a ediție a Turului Franței

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
adi-das
adi-das  •  02 Iulie 2016, 13:42

nu ma pricep la ciclism, dar Peter Sagan nu e unul bun, ce ar putea castiga?

spion_kop
spion_kop  •  02 Iulie 2016, 04:01

Contador zic eu ... la mare lupta cu Quintana de care imi place dar nu prea are echipa ... totusi e Le Tour nu vreun clasic pe pavate ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează