SPORTURI  »  CICLISM  »  CAZUL LANCE ARMSTRONG

Interviul începutului de an » Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat!

Sursa foto: Sports Illustrated
Sursa foto: Sports Illustrated

Articol de - Publicat marti, 15 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 15 ianuarie 2013 14:54

Just wrapped with @lancearmstrongMore than 2 1/2 hours . He came READY!

Lance Armstrong, fost de 7 ori cîştigător al Turului Franţei, a mărturisit că a folosit substanţe care i-au îmbunătăţit performanţa de-a lungul carierei sale sportive. Totul s-a petrecut în cadrul interviului cu vedeta TV Oprah Winfrey, care a fost înregistrat luni noapte şi va fi difuzat în noaptea de joi spre vineri pe canalul OWN. În România, interviul va putea fi urmărit pe 18 ianuarie, pe TLC.

De asemenea, Lance Armstrong (41 de ani) intenţionează să îşi recunoască vina în faţa reprezentanţilor Uniunii Cicliste Internaţionale.
Încă nu au fost dezvăluite amănunte despre programul de dopaj al lui Lance Armstrong, program pe care Agenţia Americană Anti-Doping l-a numit cel mai sofisticat, bine organizat şi profesionist din istoria sportului.  

Vrea înapoi în competiţii
Mărtusirile privind dopajul i-au deschis lui Armstrong calea către solicitarea ridicării suspendării pe viaţă din sport. El vrea să depună mărturie împotriva unor oameni importanţi din lumea ciclismului care aveau informaţii despre dopaj şi care, probabil, l-au înlesnit. El nu va depune însă mărturie împotriva altor ciclişti.

Armstrong ar putea colabora cu justiţia americană şi în alt caz, deschis de Floyd Landis, unul dintre foştii colegi ai săi de echipă în 2010, care l-a acuzat de dopaj. Mai mult decît atît, Landis a acuzat întreaga echipă US Postal că a fraudat guvernul, deoarece cicliştii săi foloseau substanţe dopante, încălcînd astfel contracte de sponsorizare.

Lance Armstrong, care a negat vehement timp de mai bine de 14 ani, că s-a dopat, va depune mărturie la UCI împotriva oficialilor din fosta sa echipă deoarece vrea neapărat să revină în competiţiile de atletism şi traitlon la care participă în ultimii ani. În toamna lui 2012, el a fost suspendat din majoritatea evenimentelor de acest gen deoarece organizatorii ar fi fost sancţionaţi de WADA. Armstrong a spus de mai multe ori că suspendarea sa pe viaţă este injustă.


Lumea nu-l crede
David Howman, directorul general al WADA, a declarat pentru NY Times că nu crede că Armstrong va depune mărturie în alte cazuri pînă cînd acest lucru chiar se va întîmpla. "Acest individ este o enigmă şi nimeni nu ştie ce are de gînd, indiferent de ce declară. Cred că are o grămadă de demoni pe care trebuie să-i gestioneze, dar nu se poate face nimic în privinţa suspendării pe viaţă pentru că nici el nu a făcut nimic pentru a ne ajuta", a spus Howman.

Înainte de înregistrarea interviului cu Oprah Winfrey, Armstrong s-a oprit la sediul asociaţiei sale de luptă împotriva cancerului şi şi-a cerut scuze personalului de acolo. Le-a spus oamenilor că îi pare rău că i-a dezamăgit şi că organizaţia Livestrong a fost în lumina reflectoarelor din cauza scandalului de dopaj.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
casual23
casual23  •  15 Ianuarie 2013, 15:33
Postat de lollol pe 15 Ianuarie 2013, 13:38

o sa-l sinucida si pe asta daca nu se linisteste :))

Corect!

lollol
lollol  •  15 Ianuarie 2013, 13:38

o sa-l sinucida si pe asta daca nu se linisteste :))

nubreed
nubreed  •  15 Ianuarie 2013, 13:37
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

ti-as da 1000 de like-uri daca as putea .. dar ce sa le faci , unora le este greu sa accepte adevarul , ca favoritul lor a fost cel mai mare trisor , care n-a vrut sa recunoasca sub nici o forma . Nu merita respect , nici macar amintit , trebuie uitat acest om

Vezi toate comentariile (18)
Comentează