SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2015, 4-26 IULIE

Întoarcerea deceniului? Alberto Contador: "Obiectivul meu e numai victoria în Turul Franței"

Alberto Contador îl pîndește pe Chris Froome, foto: reuters
Alberto Contador îl pîndește pe Chris Froome, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 21 iulie 2015 18:51

Cu o săptămînă înainte de sosirea pe Champs-Elysees, șansele lui Alberto Contador de a completa dubla Turul Italiei/Turul Franței, nemaivăzută de la Marco Pantani, nu sînt prea încurajatoare.

Spaniolul de la Tinkoff-Saxo este pe locul 5, la patru minute și 23 de secunde distanță de Chris Froome, cel care a dictat ostilitățile în această ediție din Marea Buclă. Dar Contador nu abdică de la obiectiv, fiindcă "sînt un non-conformist, iar obiectivul meu nu a fost niciodată altul decît victoria. Nu o să fiu mulțumit cu o clasare pe podium". De altfel, în istoria celor 7 Tururi pe care le-a terminat, spaniolul nu a urcat niciodată pe podium în afară locului 1.

În 2013, cînd Froome și-a distrus pentru prima oară opoziția și a cucerit Turul Franței, Contador s-a clasat pe 4, după o prestație care nu a impresionat pe nimeni. Lucrurile s-au schimbat față de atunci, crede spaniolul. "Sînt mai bine ca atunci. În fiecare zi am senzații mai bune și mă simt motivat psihologic. Cred că plutonul începe să simtă oboseala și cineva trebuie să profite de acest avantaj", a explicat Contador.

2 Tururi ale Franței are Contador în palmares (2007-2009). Spaniolul a pierdut la masa verde un tricou galben, după ce a fost depistat cu Clenbuterol

Playtech: BOMBĂ! Cine sunt, de fapt, fostele soții ale lui Toni Iuruc. Cu cine s-a iubit actualul bărbat al Simonei Halep


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează