SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL ROMÂNIEI

Italianul Christian Grazian a cîştigat etapa a şaptea a Turului ciclist al României

Christian Grazian
Christian Grazian

Articol de GSP - Publicat joi, 09 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 09 iunie 2011 17:37

Italianul Christian Grazian, de la echipa Cycling Team Friulli, a cîştigat etapa a VII-a a Turului ciclist al României, desfăşurată între localităţile Târgu Mureş şi Sibiu, pe o distanţă de 145 kilometri.

Christian Grazian a fost cronometrat cu timpul de 3 ore, 27 de minute şi 50 de secunde. El a fost urmat de italianul Alex Buttazzoni (San Marco Concrete), cu timpul de 3:27.51, şi de moldoveanul Sergiu Cioban (Tuşnad Cycling Team), cronometrat cu timpul de 3:27.53.
După etapa a şaptea, în clasamentul general lider este în continuare Andrei Nechita (echipa naţională), care păstrează şi tricoul galben.

Tricoul verde al căţărătorilor este păstrat de germanul Christoph Spiringer (Tableware), cel roşu al sprinterilor este deţinut tot de Victor Mironov (Republica Moldova), iar tricoul alb pentru cel mai combativ ciclist este păstrat de grecul Ioannis Tamouridis. Tricoul albastru, pentru rutierul român cel mai bine clasat, a fost păstrat de Răzvan Jugănaru (Dinamo Bucureşti), iar tricoul alb acordat de COSR pentru cel mai bun tânăr român este deţinut tot de Alexandru Grădinaru, de la echipa naţională a României, scrie Mediafax.

În această etapă nu a abandonat niciun ciclist şi cu două etape înainte de final mai sunt 51 de concurenţi din cei 67 care au luat startul.
Penultima etapă, a VIII-a, va avea loc joi, pe între Sibiu (Şelimbăr) şi Bâlea Lac, pe distanţa de 72 de kilometri, startul fiind programat la ora 13.00. În cazul în care condiţiile meteorologice vor fi nefavorabile, etapa va fi scurtată cu 15 kilometri, iar finişul va avea loc la Bâlea Cascadă.

Competiţia cuprinde nouă etape, pe o distanţă totală de 1.400 de kilometri, şi se va termina în data de 11 iunie, la Bucureşti.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  09 Iunie 2011, 19:51

E bine ca Turul e transmis pe Neptun TV, fac o treaba excelenta cei de acolo! Parca de sus nu se mai vede atata mizerie. Etapele mi se par ceva mai scurte decat in marile tururi, dar sa ne multumim cu ce avem.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează