SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI 2018

John Degenkolb, primul în Roubaix! Neamțul, la prima victorie mare după doi ani!

Articol de - Publicat luni, 16 iulie 2018 16:02

Germanul John Degenkolb (Trek-Segafredo) s-a impus în etapa a noua, pe pavate, și a fost extrem de emoționat atunci când a vorbit despre cât de mult înseamnă acest succes.

Etapa a noua a Le Tour, purtată între Arras și Roubaix pe 156,5 km, a fost una agitată, plină de evenimente și în care, până la urmă, s-a impus John Degenkolb. Pavatele de pe traseu au fost piperul care a dat gust acestei runde, care a avut multe momente de dramă.

Prima busculadă din pluton a avut loc în primii zece kilometri și a făcut o victimă importantă, Richie Porte, al zecelea în clasamentul general, a căzut rău și nu a mai putut continua. Apoi lucrurile s-au complicat pentru toți, iar specialiștii curselor pe pavate au luat prim-planul.

Printre ei și John Degenkolb ( Trek-Segafredo), care avea în minte o misiune pe care a dus-o până la final.

"Ce simt în acest moment este doar fericire în stare pură. Am vânat această victorie de multă vreme și e greu de descris prin ce trec acum. A fost o luptă incredibilă toată ziua, e un succes și al echipei mele, am avut în plan să stau departe de probleme și așa a fost. E incredibil!", a spus germanul în vârstă de 29 de ani.

Totul la superlativ

El și alți membri din echipa sa de atunci, Giant-Alpecin, au fost loviți de o mașină în 2016 în timp ce se antrenau în sudul Spaniei.

"Am trecut prin multe în trecut, perioade grele, de aceea vreau să dedic această victorie unui prieten apropiat, care a decedat iarna trecută, iar pentru el ar fi însemnat enorm. Mulți au spus că sunt terminat  după ce mi s-a întâmplat în 2016. Jorg mi-a fost ca un al doilea tată, a fost motivația mea, pentru el am vrut să revin și să câștig ceva important. Nu putea să fie mai dramatic, mai frumos, mai incredibil. Sunt copleșit!", a completat. Degenkolb.

El a fost urmat în clasamentul etapei de Greg Van Avermaet și de Yves Lampaert. Primul dintre cei doi belgieni a rămas în continuare lider în clasamentul general, unul în care etapa de ieri a produs ceva deranj. Azi, rutierii au zi de pauză, iar marți vor pedala între Annecy și Le Grand-Bornand, 158,5 km.

CLASAMENT ETAPĂ

1. John Degenkolb (Ger) 3h24:26
2. Greg Van Avermaet (Bel)  
3. Yves Lampaert (Bel)  
4. Philippe Gilbert (Bel) la 19 s
5. Peter Sagan (Svc)

CLASAMENT GENERAL

1. Greg Van Avermaet (Bel) 36h07:17
2. Geraint Thomas (MBR)  la 43 s
3. Philippe Gilbert (Bel) la 44 s
4. Bob Jungels (Lux) la 50 s
5. Alejandro Valverde (Spa) la 1:31

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează