SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM

Lance Armstrong a vorbit după multă vreme public: “Eu sînt Voldemort”

Articol de - Publicat vineri, 12 iunie 2015 00:00

După dezonoarea suferită pe plan sportiv, el riscă acum și falimentul financiar.

Americanul s-a comparat cu personajul negativ din seria Harry Potter cînd a vorbit despre procesul inițiat de fostul său coleg de la US Postal, Floyd Landis, cel care l-a denunțat pentru dopaj, și despre faptul că poate pierde 100 de milioane de dolari.

Armstrong, căruia i-au fost șterse din palmares în 2013 toate cele șapte titluri consecutive de la Turul Franței, spunea, în iarnă, că ar trișa din nou dacă ar avea ocazia. Acum, în fața justiției, fostul ciclist a încercat să se victimizeze.

"Eu sînt personajul acela din Harry Potter despre care nimeni nu are voie să vorbească. Voldemort? Eu sînt acela despre care toată lumea pretinde că nu a existat niciodată", a spus Armstrong. "Procesul în care am fost denunțat este un proces de 100 de milioane de dolari. Eu nu am 100 de milioane", a adăugat el.

Fostul sportiv l-a criticat pe șeful UCI, Brian Cookson, care a declarat că texanul este "total lipsit de respect" pentru că vrea să parcurgă din nou Turul Franței, care are loc între 4 și 26 iulie, de data aceasta din motive caritabile.

Armstrong ar urma să facă parte dintr-un team care strînge bani pentru cauze umanitare și care parcurge traseul cu o zi înaintea cicliștilor aflați în competiția oficială.

"Oamenii cred că eu am o relație proastă cu Franța, cu poporul francez. Dar mie îmi place să merg acolo. Iubesc Franța. Am greșit mult în viața mea, dar în Franța lumea nu mă urăște", a mai spus Lance Armstrong.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1443911985913890
George Stefan  •  17 Iunie 2015, 08:46

Chiar sunt curios cum va reactiona publicul de pe traseu

Vezi toate comentariile (1)
Comentează