SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Liniște până la final » Wout van Aert a câștigat etapa a cincea din Turul Franței, una în urma căreia s-a schimbat liderul în clasamentul general

Wout van Aert în acțiune FOTO Reuters
Wout van Aert în acțiune FOTO Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 septembrie 2020 19:22 / Actualizat miercuri, 02 septembrie 2020 20:09

Belgianul Wout van Aert (Jumbo-Visma) s-a impus în etapa a cincea a Turului Franței, după o rundă în care nu a existat nicio încercare de evadare

Rutierul în vârstă de 25 de ani a urcat pe prima treaptă a podiumului etapei a cincea, una care a fost decisă la sprint și care a început la Gap și s-a încheiat după 183 de km la Privas. „A fost cea mai ușoară pe care am parcurs-o de când fac ciclism pentru că nu a existat o evadare, nu a fost un ritm puternic, însă ultima oră a fost haotică din cauza vântului. Știam că e una pentru mine și mă bucur că am primit verde din partea echipei să mă lupt pentru victorie”, a spus Van Aert. 

Penalizarea care a schimbat clasamentul

La final mulți s-au întrebat cum de a reușit belgianul să își ajute echipa în etapa a patra și să se impună în a cincea. „Am avut timp să-mi revin. Mă bucur că am câștigat o etapă, iar acum o să fiu alături de coechipierii mei și mai mult decât înainte”, a spus Wout, care se află la al doilea succes de etapă în Le Tour, după cel din 2019. Pe podiumul de la Privas au mai urcat Cees Bol (Sunweb) și Sam Bennett (Deceuninck-Quickstep).

Clasamentul general a fost modificat, după ce liderul Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) a primit o penalizare de 20 de secunde din partea organizatorilor pentru o alimentare neautorizată în ultimii 20 de kilometri, astfel Adam Yates (Mitchelton-Scott) va purta tricoul galben joi, el fiind urmat la 3 secunde de slovenii Primoj Roglic (Jumbo-Visma) și la 9 secunde de Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). „A fost o zi calmă, dar a devenit nervoasă la final. Nu e modul ideal de a prelua prima poziție, dar asta e”, a spus britanicul. 

De asemenea, în clasamentul sprinterilor, Peter Sagan i-a predat tricoul verde lui Sam Bennett. „E special să fiu al treilea irlandez care îmbracă acest tricou și vreau să mă concentrez pentru a-l păstra cât mai mult”, a spus el. 

Etapa de joi îi va testa din nou pe rutieri, ei urmând să pornească din Le Teil și ajungând, după 191 de kilometri la Mont Aigoual, al doilea finiș în urcare al săptămânii. 

Top 5 în etapa a 5-a

1. Wout van Aert (Belgia/Jumbo-Visma) 04h21:22
2. Cees Bol (Olanda/ Sunweb) în același timp în același timp 
3. Sam Bennett (Irlanda/Deceuninck-Quickstep)în același timp 
4. Peter Sagan (Slovacia/Bora-Hansgrohe)în același timp 
5. Jasper Stuyven (Belgia/Trek-Segafredo)în același timp 

Top 5 în clasamentul general după 5 etape

1. Adam Yates (Marea Britanie/Mitchelton-Scott)22h28:30
2. Primoz Roglic (Slovenia/TeamJumbo-Visma)  la 3s
3. Tadej Pogacar (Slovenia/UAE Team Emirates)la 7s
4. Guillaume Martin (FranțaCofidis)la 9s
5. Egan Bernal Gomez (Columbia/Ineos Grenadiers)la 13s

Citește mai multe știri din ciclism: 

Victorie slovenă » Roglic câștigă pe urcuș și arată că nu are probleme fizice

Victorie la sprint pentru Caleb Ewan și echipa sa decimată de căzături

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează