SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Lovitură pe jumătate » Andy Schleck triumfă pe Galibier, dar scapă printre degete Tricoul Galben

Andy Schleck şi-a lăsat în urmă toţi adversarii pe Galibier
Andy Schleck şi-a lăsat în urmă toţi adversarii pe Galibier

Articol de - Publicat joi, 21 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 21 iulie 2011 19:04

Andy Schleck ( Leopard Trek) a răspuns perfect raidurilor lui Alberto Contador (Saxo Bank) din ultimele două etape, triumfînd pe Galibier după o evadare de 60 de kilometri.

Au venit şi Alpii într-o etapă a 18-a care ne-a ţinut lipiţi de televizor. Trei căţărări teribile în 200 de kilometri, toate de categorie spacială, i-au întîmpinat pe rutieri la întoarcere în Franţa, după o scurtă escală prin Italia.

Lovitura de teatru a venit pe cel de-al doilea vîrf al zilei. Pe Col d'Izoard, Andy Schleck a atacat şi, alături de colegul Maxime Monfort, a pornit spre victorie. În spate, contracandidaţii săi îşi aruncau priviri de uimire, dar nimic mai mult.

Numai Cadel
Purtat excelent pe coborîre de Monfort, Andy s-a distanţat la aproape cinci minute. În acest timp, Cadel Evans (BMC), exasperat de lipsa de cooperare din mini-pluton, a luat frîiele operaţiunii de urmărire.

Singur, australianul a reuşit să reducă la numai două minute avansul lui Andy şi să-l distanţeze pe Alberto Contador la mai bine de un minut.

Voeckler rămîne în Galben
Eroul zilei este din nou Thomas Voeckler. Francezul a reuşit cu un efort incredibil să se ţină de trena lui Evans pînă în ultimii metri, păstrîndu-şi Tricoul Galben cu numai 15 secunde în faţa lui Andy Schleck.

Contador a pierdut Turul
Voeckler a terminat etapa epuizat, avînd nevoie de minute pentru a-şi reveni. Frank Schleck a completat dubla Leopard Trek, în timp ce Cadel a sosit al treilea. Marele favorit, Alberto Contador a terminat etapa pe locul 15, la aproape 4 minute de învingător.

Mîine ne aşteaptă o nouă etapă dură în Alpi, plutonul avînd de înfruntat Col du Telegraphe, din nou Col du Galibier, iar, pe finalul etapei, Alpe D'Huez.

Clasamentul etapei
1. Andy Schleck (Leopard Trek) 6h 07'56"
2. Frank Schleck (Leopard Trek) +2'07"
3. Cadel Evans (BMC) +2'15"
4. Ivan Basso (Liquigas) +2'18"
5. Thomas Voeckler (Europcar) +2'21"
6. Pierre Rolland (Europcar) +2'27"
7. Damiano Cunego (Lampre-ISD) +2'33"
8. Rein Taaramae (Cofidis) +3'22
9. Tom Danielson (Garmin-Cervelo) +3'25"
10. Ryder Hesjedal (Garmin-Cervelo) +3'31"

Clasamentul general
1. Thomas Voeckler (Europcar) 79h 34'06"
2. Andy Schleck (Leopard Trek) +0'15"
3. Frank Schleck (Leopard Trek) +1'08"
4. Cadel Evans (BMC) +1'12"
5. Damiano Cunego (Lampre-ISD) +3'46"
6. Ivan Basso (Liquigas) +3'46"
7. Alberto Contador (Saxo Bank) +4'44"
8. Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) +5'20"
9. Tom Danielson (Garmin-Cervelo) +7'08"
10. Jean-Christophe Peraud (AG2R) +9'27"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
c3sar
c3sar  •  22 Iulie 2011, 08:01

@alpin, va pierde andy mult timp la contratimp fara indoiala, dar raportat la cine? Anul trecut de exemplu in contratimpul Bordeaux - Pauillac de 52km Contador i-a luat doar 30 de secunde in timp ce lui Cadel Andy i-a luat peste 4 minute. E adevarat ca a fost alt context atunci dar....

dorin1924
dorin1924  •  22 Iulie 2011, 07:53

Col du Telegraphe, again Col du Galibier, Alpe D'Huez.- C'MON CADEL !!!

alpin
alpin  •  22 Iulie 2011, 06:36

Cred ca Andy a fost lasat sa plece pentru ca el nu prezinta un mare pericol. Va pierde foarte mult la contratimp!! Evans avea tot interesul sa limiteze ecartul; asa ca a fost lasat el sa traga pe final. Cat despre Contador, cred ca e greu sa castigi Il Giro si Le Tour in acelasi an. Putini au reusit asta, se stie cum... Il Giro de anul acesta a fost cel mai greu din istorie! E normal ca Il Pistolero sa aiba probleme (plus cazaturile din prima parte!). Totusi, intre Andy de azi si Contador il prefer tot pe Contador!!!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează