SPORTURI  »  CICLISM  »  NOVO NORDISK

Lupta unei companii daneze: foloseşte DOAR alergători, ciclişti şi triatlonişti cu diabet

Articol de GSP - Publicat marti, 04 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 04 decembrie 2012 13:15

Compania daneză de sănătate Novo Nordisk a preluat o structură sportivă ce conţine peste 100 de triatlonişti, ciclişti şi alergători. Novo Nordisk vrea ca echipa să conţină numai atleţi care au diabet, pentru "a inspira, a educa şi a întări oamenii care se luptă cu această afecţiune"

Tranzacţia a fost făcută astăzi. Novo Nordisk a preluat echipa de ciclism Team Type 1 şi a anunţat că se va folosi de cei 89 de ani de experienţă în tratarea diabetului pentru a arăta lumii că şi atleţii cu diabet pot face performanţă. Structura globală sportivă va propune atleţi în mai mult de 500 de competiţii sportive de pe întreg globul, în timp ce echipa de ciclism va ţinti o eventuală calificare pentru Turul Franţei.

Phil Southerland a înfiinţat echipa Team Type 1, în 2005, aceasta avînd rutieri cu diabet, dar şi fără. Noua echipă va număra numai ciclişti cu această afecţiune.

371 de milioane de oameni suferă de diabet în întreaga lume

Playtech: Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil


Comentarii (1)
ionutdrg
ionutdrg  •  12 Februarie 2014, 15:30

Oare cati oameni din Romania care traiesc cu diabet zaharat insulinodependent au ales sa faca sport ? www.facebook.com/diabetesteam

Vezi toate comentariile (1)
Comentează